2024. április 18., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Egyetlen jó lövés döntött

Az Inter jutott be elsőként az olasz kupa elődöntőjébe, miután minimális arányban felülmúlta az Atalantát. A San Siróban sokáig nem született találat, bár mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, Calhanoglu a 41. percben a jobb kapufát is szétforgácsolta, a túloldalon pedig Mæhle a kapu közvetlen közeléből lőtt fölé (54.). Percekkel később aztán megbosszulta magát a kihagyott bergamói helyzet, amikor egy szép összjáték végén Lautaro Martínez passzolt Darmianhoz, aki a tizenhatos vonalának magasságából ballal kilőtte a jobb alsót (57.). A hátralévő időben a milánóiak védték az eredményt, és az Atalanta csak sikertelen akciókig jutott.

Lautaro Martínezék késhegyre menő csatát vívtak (Fotó: Getty Images)

Lautaro Martínezék késhegyre menő csatát vívtak (Fotó: Getty Images)

Döntőig menetelt az angol ligakupában a Newcastle, miután a minimális vendégsiker után otthon is legyőzte a Southamptont Longstaff korai duplájával (5., 21.). Adams ugyan hamar szépített (29.), de többre nem futotta a Szentektől. A hajráig bajban volt a német kupa nyolcaddöntőjében a Stuttgart, amely ellen a másodosztályú Paderborn Mavropanosz öngóljával már a 3. perctől vezetett. Az élgárda azonban hatalmas nyomást gyakorolt, ami a végén meghozta eredményét, Gil Dias egalizált (86.), Guirassy pedig a bírói ráadás utolsó utáni percében a jobb alsóba fejelte Stenzel jól elvégzett szögletét (90+5.).

Angol ligakupa, elődöntő, visszavágó: Newcastle–Southampton 2:1 (tj. a Newcastle 3:1-gyel). FA-kupa, 1/16: Birmingham–Blackburn 0:0, h. u. 0:1. Német kupa, nyolcaddöntő: Paderborn–Stuttgart 1:2, Union–Wolfsburg 2:1. Olasz kupa, negyeddöntő: Inter–Atalanta 1:0.

Nyitókép: Lautaro Martínezék késhegyre menő csatát vívtak (Fotó: Getty Images)