2024. április 26., péntek
KERÉKPÁROZÁS

A szerb kiváló bemutatkozása

Komoly névjegyet tett le Szaúd-Arábia körversenyén Dušan Rajović szerb nemzeti bajnok kerékpáros. A 25 éves kraljevói versenyző az idei évtől az első hazánkfia lett, aki WorldTour-csapatnál teker, hiszen a Bahrain–Victorious sorával kötött szerződést, és az arab országban először állt rajthoz új csapatában. Már az első szakaszon villantott is, hiszen a sík mezőnyhajrá utolsó méterein hatalmas végsebességgel a második helyre kapaszkodott fel, csak a kiváló felvezetést kapó holland hajránagyágyú, Dylan Groenewegen előzte meg. A szél már ekkor nagy hatással volt a versenyre, de a második etapon valódi káoszt alakított ki. A mezőny több részre szakadt, a Bahrain csapatának legjobb összetettmenője, Santiago Buitrago pedig a második sorban ragadt. A felzárkózásból aztán oroszlánrészt vállalt a szerb bajnok, aki ráadásul a végén csapattársa, Jonathan Milan sikerét is ünnepelhette. Tegnap szintén nagy volt a szél, és Rajović komoly munkát végzett, de Milan lemaradt a szakaszsikerről, összetettben viszont – Groenewegen leszakadása miatt – átvette a vezetést.

Rajović (balról) az első szakasz hajrájában a második helyig kapaszkodott fel (Fotó: Facebook/Team Bahrain Victorious)

Rajović (balról) az első szakasz hajrájában a második helyig kapaszkodott fel (Fotó: Facebook/Team Bahrain Victorious)

Szaúd-arábiai Körverseny, 1. szakasz (AlUla Nemzetközi Reptér–Khaybar, 180,5 km): Dylan Groenewegen 4:08:09 óra, Dušan Rajović, Max Walscheid a. i. stb. 2. szakasz (Winter Park–Shalal Sijlyat Rocks, 184 km): Jonathan Milan 4:53:35 óra, Groenewegen, Cees Bol a. i. stb. 3. szakasz (al-Manszhijah–Abu Rakah, 159,2 km): Søren Wærenskjold 4:23:18 óra, Milan Bol a. i. stb.

Nyitókép: Rajović (balról) az első szakasz hajrájában a második helyig kapaszkodott fel (Fotó: Facebook/Team Bahrain Victorious)