2023. március 22., szerda

A jó szomszéd segít a bajban

Összefogtak az óbecsei Sever Đurkić lakótelep polgárai

Az óbecsei Sever Đurkić lakótelepen élőket tömörítő, Szomszédok a szomszédoknak nem formális szervezet tagjai adománygyűjtő akciót szerveztek, amellyel az óbecsei Kapriš család otthonának újjáépítését támogatják. Az említett lakótelepen lévő lakás december 6-áról 7-ére virradó éjszaka teljesen leégett, Zvezdan Kapriš felesége, Nada, a tűz áldozata lett. A férfi jelenleg a lányánál él, mert a lakás lakhatatlanná vált, az anyagi kár pedig jelentős.

Zvezdan Kapriš ezen a lakótelepen nőtt fel, hat évvel ezelőtt költözött vissza a feleségével a családi lakásba. A férfi elmondta, hogy a szomszédai a tragédia éjszakáján is a segítségére siettek.

– A Szomszédok a szomszédoknak nem formális szervezet polgárai kezdeményezték az akciót, pénzt és egyéb adományokat is gyűjtenek. A tűzeset után is segítettek, kitakarítottuk a lakást, eltávolítottuk a törmeléket, kivittük az égett bútorokat – mondta Zvezdan Kapriš.

A lakótelepen élők adománygyűjtő akcióba kezdtek a Facebook-közösségi oldalon, ahol különféle termékekre és szolgáltatásokra licitálhatnak az adakozni vágyók. A hétvégén humanitárius vízilabda-mérkőzést tartottak Óbecsén, az ott befolyt összeget is a Kapriš család megsegítésére fordítják.

– A tűz miatt jelentős anyagi kár keletkezett, amit a Kapriš család önerőből nem tud helyrehozni, ezért összefogtak a szomszédok. Elmondhatom, hogy sok a jó szándékú ember, számos helyi vállalkozó is csatlakozott az akcióhoz. Arra kérjük a polgárokat, hogy továbbra is segítsenek, ahogyan tudnak. Elsősorban új bejárati ajtóra és ablakokra lenne szükség, hogy megóvjuk a lakást az esőtől és a hidegtől, emellett beltéri ajtókra, építőanyagra, új elektronikai felszerelésekre, amelyek teljesen megsemmisültek a tűzben. Természetesen az anyagi támogatás is jól jön. A Facebookon indított akció során összegyűlt pénzt is a Kapriš család lakásának felújítására fordítjuk – közölte Zoran Anđelković, az akció egyik szervezője.

– A humanitárius aukciók mindaddig tartanak, amíg nem gyűlik össze a szükséges összeg, és ameddig felkeresnek bennünket a magánszemélyek és a vállalkozók. Örülünk annak, mert ők maguk kerestek fel bennünket, hogy ilyen módon részt vegyenek a jótékonysági akcióban – mondta Slađan Lalić, a gyűjtés egy másik szervezője.

Az adakozni vágyók a 325930060047283312-es számlaszámra utalhatnak pénzösszeget (Zvezdan Kapriš, Severa Đurkića 54, 21220 Bečej). Minden további információval kapcsolatban a 064/436-0-402-es telefonszámon vagy a https://www.facebook.com/komsijezakomsije Facebook-oldalon lehet érdeklődni.

Nyitókép: Az óbecsei Kapriš család lakása tavaly decemberben teljesen leégett (Fotó: TV Bečej)