2024. március 29., péntek
KERÉKPÁROZÁS

Dacból a kolumbiai

Miguel Ángel López összetett diadalával ért véget az Argentínában rendezett, hét etapból álló San Juan-i Körverseny. A kolumbiai hegyimenő a sorsdöntő pénteki hegyi befutón diadalmaskodott kényelmes időkülönbséggel, így a hátralévő hétvégi etapokon nem volt gondja pozíciója megtartásával. A viadalon rajta kívül Sam Bennett, Fabio Jakobsen, Quinn Simmons, Fernando Gaviria és a hétvégén duplázó Sam Welsford szerzett szakaszsikert.

López a sorsdöntő hegyi szakaszon összes riválisát faképnél hagyta (Fotó: Yahoo)

López a sorsdöntő hegyi szakaszon összes riválisát faképnél hagyta (Fotó: Yahoo)

López egyébként a nemzetközi harmadik rangú, kontinentális kolumbiai Medellín csapatában teker, miután decemberben megvált tőle az élvonalhoz tartozó Asztana, mivel doppingbotrányba került (a gyanú szerint a magyarországi Giro-rajt előtt használt tiltott szert, a vizsgálódás még tart), valamint összekapcsolták a rovott múltú Marcos Maynar orvossal. A doktor a minapi bírósági vallomásában ártatlannak nevezte Lópezt, akinek elmondása szerint csak étkezési tanácsokat ajánlott fel.

San Juan-i Körverseny, az összetett végeredménye (7 szakasz): Miguel Ángel López 25:40:57 óra, Filippo Ganna +30, Sergio Higuita +44, Einer Rubio +50 mp, Brandon Rivera +1:01 perc stb.

Nyitókép: López a sorsdöntő hegyi szakaszon összes riválisát faképnél hagyta (Fotó: Yahoo)