2024. április 25., csütörtök

Figyelmeztetés mindazoknak, akik Görögországban szeretnének nyaralni

Sokan még a nyaraláson sem kezdtek el gondolkodni, és már megérkeztek az első figyelmeztetések a szerbiai turisták számára. A Nova.rs összefoglalt néhány hasznos információt azzal kapcsolatban, hogy mire ügyeljenek azok a polgárok, akik saját szervezésben a nyáron Görögországba szeretnének utazni.

Az elmúlt években a görögországi szálláshelyekkel kapcsolatos átverések továbbra is időszerűek. A Facebookon található grckainfo.com elnevezésű oldalon felhívják a figyelmet ezekre az átverésekre. Különösen azoknak kell vigyázniuk, akik nem utazási irodán keresztül utaznak. Azok a turisták, akik saját maguk szeretnének szállást foglalni az interneten keresztül, az említett oldalon számos hasznos és biztonságos információt megtalálnak, és a szálláshely tulajdonosával is felvehetik a kapcsolatot.

Az oldal egy példával szolgál: egy bizonyos Josip nem létező villát kínál az ártatlan internetezőknek, Mikonoszon 110 euróért naponta. Kis nyomozás után kiderült, hogy Mikonoszon ilyen villa nincs, a fotókat egy korzikai villáról közzétett hirdetésről lophatták el. Az ilyen vagy hasonló helyzetek elkerülése végett óvatosnak kell lenni. Soha ne fizessünk a görögországi nyaralásért Görögországon vagy Szerbián kívül található bankszámlákra (pl. Spanyolország, Olaszország, Németország, Litvánia...)! Görögországban számos szállástulajdonos elfogad Western Union fizetést, és soha nem volt gond az ilyen tranzakciókkal. Azonban ne küldjünk kifizetéseket a Western Unionon keresztül, ha a címzettnek nincs görög vezeték- és keresztneve, illetve ha a címzett országa nem Görögország, vagy más hasonló gyanús jelre figyelünk fel.

Nyitókép: Shutterstock

Nyitókép: View of the famous pictorial Little Venice bay of Mykonos town in Mykonos island in Greece