2024. március 29., péntek
TSC

Szőke az idény végéig marad

A jelenleg Antalyában edzőtáborozó TSC túl van ötödik felkészülési mérkőzésén is, a topolyai együttes 1:1-es döntetlent játszott a Partizannal: a fekete-fehérek Urošević révén az első félidőben szabadrúgásból szerezték meg a vezetést, a topolyaiak a szünetet követően egy szép akció végén Kuveljić góljával egyenlítettek. A vajdasági csapat zsúfolt időszakot tudhat maga mögött, a téli felkészülés során első két meccsét Szerbiában játszotta, január 5-én a Spartacusszal, 12-én pedig a Voždovaccal találkozott – előbbin meggyőző játékot mutatott a topolyai gárda, 4:1-re verte a szabadkaiakat (hazai színekben Đakovac, L. Ilić, Ratkov és Stojković talált be, a Spartacus gólja pedig Simin nevéhez fűződik), utóbbi pedig egy értékesített hazai büntetőnek (Pantović) köszönhetően minimális belgrádi győzelmet hozott. A törökországi utazás előtt a harmadik ellenfél, a bakui Neftçi lemondta a tervezett meccset, így némileg módosítani kellett a programon. Helyettük az orosz Premier Liga jelenlegi hatodik helyezettje, az Ahmat Groznij ellen játszott Žarko Lazetić csapata. A találkozó 0:0-s döntetlennel zárult. Negyedik meccsén a magyar bajnokság hetedik helyén álló Debrecen ellen lépett pályára a topolyai klub, a magyarországi együttes a 37. percben Sós révén vezetéshez jutott, a vajdaságiak az 58. percben Vukić találatával egyenlítettek, s a lefújásig az eredmény már nem változott. A felkészülési mérkőzések sorát január 26-án a grazi Sturm elleni párharc zárja majd.

A moholi Szőke Adrián az idény végéig marad a TSC-nél (Fotó: TSC)

A moholi Szőke Adrián az idény végéig marad a TSC-nél (Fotó: TSC)

Ami a téli átigazolási időszakot illeti, eddig három játékos érkezését jelentette be a klub. Elsőként Milan Radint szerződtették, a védekező középpályás az elmúlt két évben a tbiliszi és a batumi Dinamót erősítette. Az újvidéki születésű focista a heréskerti „kanáriknál” kezdte pályafutását, megfordult a Zenta, a lučani Mladost, a Partizan, a Voždovac és az Inđija csapatában is. A másik erősítés a jelentős külföldi tapasztalattal rendelkező Dušan Cvetinović, aki az őszi idényben középső védőként a kragujevaci Radničkinél töltött be meghatározó szerepet, korábban pedig játszott Japánban, Norvégiában, Svájcban és Franciaországban is. Harmadikként a moholi születésű Szőke Adrián csatlakozott a csapathoz, aki a szezon végéig kölcsönbe érkezett a Diósgyőrtől.

Időközben a TSC keretéből három játékos, Nemanja Stojić, Nemanja Petrović és Luka Ilić a szerb válogatottal elutazott Los Angelesbe, ahol január 26-án barátságos mérkőzést játszik az Egyesült Államokkal.

Nyitókép: A moholi Szőke Adrián az idény végéig marad a TSC-nél (Fotó: TSC)