2023. március 24., péntek

Megjelentek a kisérettségi-feladatgyűjtemények

Az Oktatási és Nevelési Minőségellenőrző Intézet a Prosvetni pregleddel együttműködve megjelentette a nyolcadikosok számára a kisérettségire való felkészüléshez szükséges három feladatgyűjteményt anyanyelvből, matematikából és a harmadik – történelem, földrajz, biológia, fizika és kémia – teszt anyagából. A feladatgyűjtemények tegnap kerültek kereskedelmi forgalomba.

– A füzeteket szerbül és a nemzeti kisebbségek nyelvein nyomtatják, egyenként 450 feladatot tartalmaznak alap-, közép- és emelt szintre bontva, a megoldásokat pedig a füzetek végén találjuk. A feladatgyűjtemények célja, hogy megismertessék a tanulókkal a júniusi érettségi vizsgán megjelenő feladattípusokat, és lehetővé tegyék számukra az önálló gyakorlást, valamint a meglévő tudásuk ellenőrzését. A feladatok összeállításában mintegy száz általános iskolai, középiskolai és egyetemi tanár vett részt, ami garantálja a füzetek minőségét – adta hírül a Tanjug hírportál.

A három kiadványból álló készlet 1100 dinárba kerül, külön-külön az anyanyelvi feladatgyűjtemény 440, a matematikai 330, a harmadik tesztre felkészítő pedig 330 dinárba kerül. Megvásárolhatók a Prosvetni pregled könyvesboltjaiban, országszerte megtalálhatók a könyvesboltokban, valamint utánvéttel is megrendelhetők.

Nyitókép: Pixabay