2023. március 22., szerda
ÁRVÍZ

Két személy eltűnt Novi Pazarnál

A heves esőzések és a folyók áradása miatt Prijepolje-ban, Sjenicában, Novi Pazarban, Brusában és Tutinban is rendkívüli helyzetet hirdettek ki. Novi Pazarban két személy tűnt el, akiket nagy erőkkel keresnek.

Fotó: Tanjug

A Szerbiai RTV nem hivatalos értesülései szerint a rendőrség rendkívüli helyzetekért felelős részlegének, valamint a városi válságstáb tagjai két eltűnt személyt keresnek a Novi Pazar-i Ćeremidžinica városrész területén.
Az illetékesek a helyszínen vannak, ahol még vizsgálják azokat az állításokat, miszerint két személy belefulladt a megáradt Trnavica folyóba. Egy szemtanú állítása szerint miközben egy deszkát és fóliát állítottak fel, az úttest egyik oldala beszakadt, három ember esett a vízbe, de csak egyet sikerült kimenteni.

Sjenica (Fotó: Tanjug)

A két személyt továbbra is eltűntként tartják nyilván és nagy erőkkel keresik, míg azt az embert, aki megpróbálta őket kimenteni, a mentők beavatkozását követően már jól van, erősítette meg a városi válságstáb.
Időközben Brus településén is a folyó jelentősen megemelkedett vízszintje miatt rendkívüli helyzetet rendeltek el. Valentina Milosavljević polgármester elmondta, hogy a Graševačka és a Rasina folyók kiléptek medrükből és 200 épületet öntöttek el a környező településeken, ezért tíz embert evakuálni kellett.

Hihetetlenül gyorsan emelkedik a víz szintje (Fotó: Tanjug)

A Belügyminisztérium legfrissebb jelentése szerint a rendkívüli helyzetekért felelős részleg tagjai eddig 57 személyt evakuáltak az árvízzel sújtott területeken.

A Drina vize is megáradt, mossa a nevezetes sziklára épített házikót is Bajina Baštánál (Az N1 olvasójának felvétele)