2024. április 25., csütörtök
BAJSA

A falubeliek védelmében

Bővült a Bajsai Önkéntes Tűzoltótestület eszköztára

Mint ismeretes, a belügyminisztérium korábban módosította az országban tevékenykedő önkéntes tűzoltótestületek működési szabályzatát, amihez igyekeznek igazodni a szervezetek a fennmaradásuk érdekében, így a bajsai lánglovagok is mindent megtesznek, hogy teljesítsék az úgynevezett 3. kategória feltételeit.

Kádár Károly, a Bajsai Önkéntes Tűzoltótestület parancsnoka elmondta, hogy lépésekben tudják elérni azokat a célokat, amelyeket az illetékesek megszabtak, hiszen egyben igen tetemes költséggel járna például a hiányzó eszközöket beszerezni.

–Testületünk hiányzó felszerelése összesen csaknem 900 ezer dinárba kerülne, ezért több részletre bontottuk fel a célunk teljesítését. A napokban három darab csapót, öt darab C kapcsos nyomótömlőt, egy C kapcsos 5 méteres szívószálat, egy föld feletti tűzcsapkulcsot, két S9a porral oltót és két CO2-5 kézi készüléket sikerült beszereznünk. Ezúttal is köszönettel tartozunk a községi tűzoltószövetségnek, illetve a községi önkormányzatnak, hiszen a tőlük kapott támogatás egy részéből tudtuk megvásárolni az eszközöket – nyilatkozta Kádár Károly.

Nyitókép: A tűzoltótestület új eszközei: köztük csapók, nyomótömlők, szívószál és tűzcsapkulcs