2024. március 29., péntek

A tradíció reményében

Mini focitornát szerveztek szombaton Csantavéren

Csantavéren hosszú évek óta nagy hagyománya van a labdarúgásnak. Ennek apropójából, valamint a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola tornatermének korszerűsítése céljából szervezték meg szombaton az első mini focitornát, hét helybeli és egy gunarasi csapat részvételével.

– Intézményünk tornatermében nemrégiben került sor a nyílászárók cseréjére. A felújítás óta ez az első nagyobb esemény, amit itt most megrendeztünk iskolánk tornatanárával, Raffai Csongorral. A focistacsapatok nevezési díja 3000 dinár volt, aminek felét az érmekre, serlegekre és az ebédre szántuk, a másik felét pedig a tornaterem további felújítására, méghozzá a reflektorok cseréjére. Mivel azonban a befolyt összeg nem fedezi az összes reflektor cseréjét, ezért a jövőben még további felajánlásokra is számítunk – mondta Szabó Gábor, a Hunyadi János Általános Iskola igazgatója.

A győztes csapat (Kovács Pécskai Emese felvétele)

A győztes csapat (Kovács Pécskai Emese felvétele)

– Azért szerveztük meg ezt az sporteseményt, hogy egy kicsit felpezsdítsük az életet a faluban. Szerencsére igen nagy volt iránta az érdeklődés. Amatőrtornát terveztünk, de elég erős csapatok mutatkoztak be. A foci reggel 8 órakor kezdődött és késő délután ért véget. Egy csapatban hat játékos vett részt. A meccsek egymás után következtek, rövid szünetekkel, nagyon jó hangulatban. Az első három helyezett serleget kapott, valamint mindenkit megjutalmaztunk érmekkel. Mindezek mellett egy büntetőrúgó különdíjazottunk is lett. Szeretnénk ebből az eseményből tradíciót csinálni, és minden évben legalább egyszer megszervezni, még több résztvevővel. A verseny első helyezettje a Csapatszellem 1. nevű gárda lett, a második a Csapatszellem 2., a harmadik díjazott pedig a 7FŐ – hallottuk Raffai Csongortól.

Mint említettük, Csantavéren a foci a legnépszerűbb sportág, emellett a tornateremben még kosárlabda- és cselgáncsedzések is folynak, a lányoknak továbbá a mazsorett és a néptánc nyújt szabadidős tevékenységet.

Nyitókép: A győztes csapat (Kovács Pécskai Emese felvétele)