2024. április 23., kedd

Meggyilkolta és feldarabolta feleségét

Az ügyészség gyilkossággal vádolja Brian Walshe-t, a belgrádi származású, Amerikában eltűnt nő férjét

Az Amerikai Egyesült Államokban, a massachusettsi Cohasset kisvárosban eltűnt, belgrádi származású nő férjét, Brian Walshe-t a rendőrség egy hete még a rendőrségi nyomozás félrevezetése miatt állította elő, majd 30 nap előzetes letartóztatást rendelt el ellene a bíróság, illetve 500.000 dolláros óvadékot szabott ki, ugyanis felmerült a gyanú, hogy a férfi ölte meg a feleségét. Az ügyészség azonban most már gyilkossággal vádolja a férfit, letartóztatási parancsot adtak ki ellene. A férfinak szerdán a Quincy Kerületi Bíróságon olvasták fel a vádakat.

– Válás helyett Brian Walshe megölte és feldarabolta feleségét, Ana Walshe-t, a holttestét pedig a szemeteskukába dobta – közölte tegnap Lynn Beland, a norfolki kerületi ügyészség ügyésze.

Mint arról a CNN beszámolt, a 47 éves Brian Walshe-t gyilkosság és egy holttest feldarabolásának vádjával állították a Quincy Kerületi Bíróság elé. A tegnapi meghallgatás volt az első alkalom, amikor az ügyészség határozottan kijelentette: Ana Walshe, a massachusettsi háromgyermekes anya, valószínűleg meghalt.

A bíróságon Beland bemutatta azokat a bizonyítékokat, amelyek a vádhoz vezettek, beleértve Ana Walshe szemétben talált holmiját és vérét is.

Az ügyészség olyan térfigyelő kamerafelvételt is bemutatott, amelyen Brian Walshe egy nehéz táskákat dob a szemetesbe Abingtonban és Swampscottban. Az ügyész beszámolt arról, hogy a swampscotti táskákban vérfoltok, tisztítóeszközök, fémfűrész, bárd, csizmák és Ana Walshe pénztárcája, valamint a nő Covid–19 oltási kártyája volt. A nő és férje DNS-ét is megtalálták a szemetesben lévő tárgyakon.

A bírósági meghallgatáson az ügyész rámutatott arra is, hogy az Ana Walshe eltűnése utáni napokban Brian Walshe számos Google-keresést végzett, amikor arra volt kíváncsi: „Hogyan tüntessünk el egy holttestet, ha valóban szükség van rá”, „feldarabolás és a holttest eltüntetése”, „felhasználható-e ellened? holttest nélküli gyilkosság”, és „azonosítható-e a holttest kitört fogakkal”.

Mint arról az amerikai média beszámol a bíróságon Brian Walshe egyszer ugyan megrázta a fejét, de nem reagált a hátborzongató vádakra. Majd felszólalásában tagadta az ellene felhozott vádakat.

Szerdán a bíró a férfi óvadék nélküli fogva tartását rendelte el, majd a tárgyalás folytatását február 9-re tűzte ki.

Brian Walshe védőügyvédje, Tracy Miner a médiának nem kívánta kommentálni az esetet.

– Nem fogom kommentálni a bizonyítékokat, először is azért, mert a bíróságon kívánom őket megvitatni, nem a médiában. Másodszor azért, mert az ügyészség nem szolgáltatott semmilyen bizonyítékot. Tapasztalatom szerint, ahol az ügyészség úgymond bizonyítékokat szivárogtat ki a sajtónak, mielőtt azokat átadná a védelemnek, gyenge lábakon áll az ügy – mondta a védőügyvéd.

Ana Walshe január 1-jén tűnt el. Eltűnését a férje január 4-én jelentette be. Brian Walshe-t még azon a hétvégén (január 8-án) a rendőrség őrizetbe vette, mert állítólag félrevezette a nyomozókat. A bíróságon akkor ő ártatlannak vallotta magát. A nyomozást azonban kiterjesztették, s már nemcsak eltűntként keresték a nőt, hanem gyilkosság gyanújával is nyomozni kezdtek, és a házkutatás során számos szörnyű bizonyítékra bukkantak, köztük vérre és késre a családi ház pincéjében, valamint fémfűrészre, bárdra és szőnyegre a Peabody szeméttárolón.

Nyitókép: Youtube/képernyőfelvétel