2024. március 28., csütörtök

Meghalt az ukrán belügyminiszter a kijevi helikopterszerencsétlenségben

Denisz Monasztirkszkij ukrán belügyminiszter, a helyettese és egy államtitkár is meghalt a brovari helikopterszerencsétlenségben – közölte szerda reggel az ukrán rendőrség. 

Beta/AP

Beta/AP

Beta/AP

Beta/AP

A Reuters információi szerint egy helikopter zuhant le egy óvoda és egy lakóépület közelében a Kijev közeli Brovari városban. A Censor.net ukrán portál a belügyminisztériumra hivatkozva azt közölte, hogy a balesetnek 18 halálos áldozata van, köztük három gyerek. E forrás szerint 14 felnőtt és 12 gyermek megsérült. Korábban az ukrán rendőrség 16 ember haláláról számolt be.
Ihor Klimenko országos rendőrfőnök azt mondta, hogy a halottak közül kilencen a helikopter fedélzetén voltak.
Sajtóértesülések szerint a fedélzeten volt Denisz Monasztirszkij belügyminiszter, valamint első helyettese, Jevhenyij Jenyin, valamint Jurij Lubkovics államtitkár.
Jurij Ignat, a légierő parancsnokságának szóvivője egy tévéadásban elmondta, hogy a Brovariban lezuhant helikopter az állami katasztrófavédelmi szolgálathoz tartozott.
Kijev megye kormányzója, Olekszij Kuleba közölte, hogy a helikopter egy óvoda és egy lakóház mellett zuhant le. A baleset után robbanás történt, a területen hatalmas tűz ütött ki.

Képernyőkép (Tweeter)

Képernyőkép (Tweeter)

Nyitókép: Beta/AP