2023. szeptember 26., kedd
Dinovizija

Helyiből regionálissá válik a Ludas-Kispiac út

Az út nem az egyetlen beruházás Ludason

A Ludas-Kispiac út a legrövidebb összeköttetés Szabadka és Magyarkanizsa között. Hivatalosan az 5-ös számú helyi jellegű út nevet viseli, de sokkal több annál. Nemcsak a két falu lakói és a mezőgazdasági termelők veszik ugyanis igénybe, hanem a Magyarkanizsára vagy Észak-Bánátba tartók is. Hatalmas forgalom bonyolódik rajta és az elmúlt tíz évben jelentősen megrongálódott az egyébként is keskeny út.

Dinovizija

Fotó: Dinovizija

Dinovizija

Fotó: Dinovizija

Most két fázisban felújítják az utat – jelentette be Facebook-bejegyzésében dr. Pásztor Bálint, a szabadkai városi képviselő-testület elnöke.

Dinovizija

Fotó: Dinovizija

Mint írta, elkészült a tervdokumentáció, majd december folyamán az útpadkát közel 2 kilométeres szakaszon mart aszfalttal építették ki, és kitisztították, illetve kiásták az esővizes árkokat, az úttest mindkét oldalán. Az elvégzett munkálatokat Fejsztámer Róberttel, Magyarkanizsa község polgármesterével ma, kedden tekintették meg.

Dinovizija

Fotó: Dinovizija

A szabadkai költségvetési eszközökből elvégzett munkálatok, jelentős mértékben csökkentik a következő, második szakaszra vonatkozó beruházási összeget, amikor is kétsávossá bővül az út. Erre hamarosan pályáznak majd a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságnál.

Dinovizija

Fotó: Dinovizija

Az út nem az egyetlen beruházás Ludason, ugyanis a településen az idén megkezdődik a gázvezeték-hálózat kiépítése, 14 km hosszúságban, 25 millió dinár értékben, valamint a Kosztolányi-ház felújítása és átalakítása civil térré, otthont adva a helyi civil szervezeteknek, 10,2 millió dinár értékben.

Nyitókép: Dinovizija