2024. március 28., csütörtök

Tartalmas szünidő

Téli oratórium a topolyai plébánián

Második alkalommal szerveztek gyermekek számára tábort a téli szünidőben a topolyai plébánián Téli oratórium címmel. A háromnapos rendezvény Szakály József atya, Süli Rózsa, a Topolyai Caritas koordinátora, illetve az ötletgazda, Benedek Melinda, a foglalkozások vezetője egyeztetése után valósult meg.

A programok és a kiadós uzsonna a támogatóknak köszönhetően ingyenes volt, de a konyhában is helytálló önkéntes segítők és az oktatók is díjtalanul vállalták a munkát. Benedek Melinda elmondta, hogy a programok középpontjában a szeretetben, békésségben való együttélés állt, de igyekeztek felhívni a gyerekek figyelmét az egészséges étkezésre is.

– Délelőttönként nagycsoportos óvodás gyermekeket és az általános iskolák alsós diákjait vártuk harmadik osztályig, délután pedig a negyedikeseket és a felsős diákokat, akik tartalmas ismeretterjesztő foglalkozásokon vehettek részt. A Bibliához köthető történetek mellett a gyerekek előadásokat hallhattak a nemzetek békés együttéléséről, de kézműves foglalkozásokat is szerveztünk részükre. Az utolsó napunk a farsang jegyében telt, jelmezekben, farsangi fánk majszolása közben. Összesen negyven gyermek érkezett a Caritas házba – tudtuk meg az egyik főszervezőtől, valamint azt is, hogy a háromnapos foglalkozás szombaton a 18 órai misével zárult.

Nyitókép: A tábor utolsó napjának délutáni óráiban jelen levő (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)