2024. április 24., szerda

A minőségibb orvosi szakellátásért

Nagykikindán befejezték a Mikronaseljén található III. számú egészségügyi rendelő felújítását

Nagykikindán befejeződtek a Mikronaseljén található III. számú egészségügyi rendelő rekonstrukciós munkálatait, így a régi-új épületben folytatódhat a betegek ellátása. A munkálatok befejezését az önkormányzat 3.500.000 dinárral támogatta.

A felújítás a padlótól a mennyezetig gyakorlatilag mindenre kiterjedt az épületben, így a munkakörülmények és az egészségügyi alapellátás színvonala, a betegek és az ott dolgozók örömére, magasabb szintre emelkedett.

Az elmúlt évtizedekben rendszeresen karbantartották az épületet, bemeszelték, de ezenkívül nem történt jelentősebb beruházás, tudtuk meg dr. Zlatija Sandžaković Martinovtól, az egyik ott dolgozó orvostól.

– Az új diagnosztikai eszközöknek és a számítógépeknek, valamint az új környezetnek köszönhetően már jobbá és színvonalasabbá válhat itt is az egészségügyi ellátás. Én 1992 óta dolgozom ebben az épületben, és nagyon nagy szükség volt erre a felújításra. Számunkra ez óriási dolog – hangsúlyozta a doktornő, de elmondta azt is, hogy új orvosokra is szükség lenne.

– Nagyon sok beteg tartozik ide, és jár ebbe a rendelőbe, naponta legalább ötven vizsgálatot végzünk és regisztrálunk, ezért indokolt lenne még két orvos foglalkoztatása. Akkor a betegeknek nem kellene olyan sokat várni, és a mi dolgunkat is megkönnyítené, többet foglalkozhatnánk mindegyik pácienssel. A pályázatok folyamatosan nyitva vannak, de sajnos nincs jelentkező – tette hozzá dr. Zlatija Sandžaković Martinov.

Magyar Szó-archív

A rendelő felújításának befejezését 3.500.000 dinárral támogatta a nagykikindai önkormányzat (Vidács Hajnalka felvétele)

Ebben az épületben általános orvosi ellátás és az Otthoni Szakápolási Szolgálat működik, ezért szükségessé vált a víz- és a csatornahálózat, a felszerelések, a fűtés és a nem funkcionálisan működő terek régóta fennálló problémáinak megoldása.

Az otthoni szakápolásban két orvos és kilenc egészségügyi technikus vesz részt. Ők a megfelelő terek kialakítása mellett két új járművel lettek gazdagabbak, mesélte dr. Spasenija Butulija Milošev, az Otthoni Szakápolási Szolgálat vezetője.

– Az otthoni kezelés önálló szolgáltatásként több mint tíz éve létezik, és most először kaptunk megfelelő teret, mind méretben, mind pedig felszereltségben. Ez nagyon sokat jelent számunkra, hiszen tizenkét órás munkaidővel dolgozunk, bent is és a terepen is. Mindez nagyban megkönnyíti a munkánkat – mesélte a doktornő.

Nyitókép: A Mikronaseljén található III. számú egészségügyi rendelő (Vidács Hajnalka felvétele)