2024. április 19., péntek

Karnyújtásnyira az egészség

A Magyarkanizsai Gyógyfürdőben az egészségügyi szolgáltatások mellett a kikapcsolódásra is összpontosítanak

Elérhető közelségben és töretlen népszerűségnek örvendve nyújtja szolgáltatásait a nagy múltú magyarkanizsai intézmény, a gyógyfürdő, ahonnan már sokan távoztak gyógyultan. Ékes példája ez a fürdő annak, hogy nem feltétlenül kell vagyonokat költeni és kilométerek százait megtenni azért, hogy kikapcsolódjunk, kellemes környezetben üdüljünk vagy épp gyógyuljunk. Legtöbbször a lábunk előtt hever a lehetőség, csak észre kell venni, vagy le kell hajolni érte, és közvetlen környezetünk is megannyi csodát, szépséget rejt. A gyógyfürdőben komplex lehetőség adott: egészségügyi szolgáltatás, wellness, sport, gasztronómiai élvezet. Snežana Adžić, az intézmény igazgatója három éve igazgatja a Magyarkanizsai Gyógyfürdő ügyeit, és elmondása szerint a Covid természetesen az ő tevékenységüket is korlátozta, de arra büszkék, hogy magába az intézménybe nem jutott be. Most már azért terveznek is, úgy érzik, a kellő óvintézkedések betartása mellett indokolt és kívánatos is a tervezés és a karbantartás mellett a fejlesztés is.

– A Magyarkanizsai Gyógyfürdő a 2022-es évet sikerrel zárta. A kapacitásunk 80 százalékát tudtuk kihasználni, ami, ha figyelembe vesszük, hogy a járványos időszak is nehezítette a dolgunkat, jónak mondható. Ez éves szinten 70 ezer nálunk töltött éjszakát jelent. Ezzel valóban elégedettek lehetünk. Ha az idén mentesülünk a vészterhes időszaktól, akkor ez a szám még nagyobb lesz – magyarázta az igazgatónő. Elmesélte azt is, hogy elsődlegesen az egészségügy az, ami a legfontosabb része a kínálatuknak, emellett nagy hangsúlyt fektetnek a rekreációra, a sportra, hiszen hatalmas sportcsarnokkal is büszkélkedhetnek, illetve vendéglátással is foglalkoznak. Elsősorban a gyógyulni vágyók keresik fel őket az ország minden tájáról, de nem ritka az sem, hogy nagy sporteseményeknek adnak otthont, vagy épp egy bálnak, táncvizsgának vagy lakodalomnak.

– Sokan érkeznek hozzánk az állami üdülési támogatást kihasználva, aminek nagyon örülünk. Mintegy 1200-an üdültek ezzel a lehetőséggel élve Magyarkanizsán, ami nemcsak nekünk, hanem a városnak is kedvező, hiszen a nyugdíjasok tesznek egy sétát, vásárolnak, és nyilvánvalóan jó hírét is viszik a településünknek – mondta Snežana Adžić.

Beszámolt arról is, hogy több tábornak is otthont adtak, a sportolók is örömmel keresik fel a gyógyfürdőt, hisz ott minden egy helyen adott, sőt még a testi fogyatékkal élő egyetemisták is minden nyáron itt töltenek jó néhány napot, állami anyagi támogatással.

– A medencéinket is előszeretettel használják gyógyulni és kikapcsolódni vágyók is – hangsúlyozta az igazgatónő, aki elmondta, hogy hétfőnként komoly vizsgálaton állapítják meg a termálvíz minőségét, ugyanakkor minden egyes nap mindent megtesznek azért, hogy a fürdőzők biztonságban, kellemes környezetben, felügyelettel, minden egészségügyi követelménynek eleget téve élvezhessék Magyarkanizsa kincsét. – A helyiek is előszeretettel látogatják az intézményt, nekik még külön kedvezményt is adunk, mert míg mindenki más 500 dináros belépővel látogathatja a medencéket, addig a községbelieknek 400 dinárt kell fizetniük. Emellett érdemes figyelemmel kísérni minket, mert időközönként akciókat is kínálunk, vagyis kedvezményes áron fogadjuk a vendégeket – emlékeztetett Snežana Adžić, akitől azt is megtudhattuk, hogy milyen fejlesztések mentek végbe az utóbbi időben, és mi várható még.

– A munkaerővel nagyon elégedettek vagyunk, 170 embert foglalkoztatunk, minket most nem érint a káderhiány. A befektetések tekintetében elmondhatom, hogy sokat köszönhetünk a tartománynak is, hiszen az egészségügyi kellékeinket már újítani kellett, és erre is volt lehetőségünk a közelmúltban, sőt ipari mosógépeket is sikerült így beszereznünk, ami nagyban megkönnyíti a munkánkat – mondta az igazgatónő, aki a terveikről is szót ejtett:

– Minden, amit az elmúlt időszakban megkezdtünk, folytatódik. Szeretnénk a medencéinket is szépíteni, a helyiséget megújítani. Mindezek mellett az egészségügyi felszerelésekre is összpontosítunk. 

Nyitókép: Jenei Klementina felvétele