2024. április 25., csütörtök

Györe meccslabdáról veszített

Györe László meccslabdát hagyott ki a Constant Lestienne elleni negyeddöntőben az aucklandi tornán, és végül három játszmában elveszítette a találkozót. A zentai 6:2, 5:3-ra vezetett, de a francia nem adta fel, és a döntő játszmában két egymást követő breakkel a negyedik meccslabdán nyert. Ugyanakkor Miomir Kecmanović három játszmában kapott ki az adelaide-i negyeddöntőben az ausztrál Thanasi Kokkinakistól.

Szívósságáról tett tanúbizonyságot a francia Constant Lestienne, aki Györe Laci meccslabdájáról kapaszkodott vissza, és végül három játszmában nyert

Szívósságáról tett tanúbizonyságot a francia Constant Lestienne, aki Györe Laci meccslabdájáról kapaszkodott vissza, és végül három játszmában nyert

Novak Đoković a spanyol Roberto Carballesszel kezd az Australian Openen, majd a francia Coucaud vagy a bolíviai Dellien következhet. Azután Dimitrov, a nyolcaddöntőben De Minaur vagy Carreno, a negyeddöntőben Rubljov, Rune vagy Kyrgios, az elődöntőben Ruud, Fritz, Zverev vagy Berrettini a várható ellenfél. A másik ágon a címvédő Rafael Nadal a brit Jack Draperrel kezd, és vele együtt Cicipasz, Medvegyev, Auger-Aliassime, Norrie, Sinner, Hurkacz, Shapovalov a kiemeltek. Kecmanović a rajtra a chilei Jarryt, Györe a belga Bergset (Dimitrov következhet), Krajinović a dán Runet, Lajović a kanadai Shapovalovot, Fucsovics pedig az argentin Coriát kapta.

Čilić is visszalépett, és kiderült, hogy Naomi Oszaka várandós, ezért a teljes 2023-as idényt kihagyja. A 25 éves, négyszeres Grand Slam-tornagyőztes szerdán jelentette be, hogy gyermeket vár, és azt tervezi, hogy 2024-ben folytatja pályafutását.

A nőknél Bondár a román Bogdan, Gálfi a kínai Cs. Dzseng, Udvardy pedig a kolumbiai Osorio ellen kezd.

Mint ahogyan azt feltételezni lehetett, egyetlen szerbiai és magyar sem jutott túl a melbourne-i selejtezőn. Olga Danilović és Piros Zsombor egy lépésre járt a sikertől, tegnap azonban mindketten sima vereséget szenvedtek.

MELBOURNE. – Az Australian Open selejtezője döntőjében, férfiak: Sang–Piros 6:3, 6:4, nők: Burel–Danilović 3:6, 6:0, 6:2.
ADELAIDE. – Az ATP-torna negyeddöntőjében: Kokkinakis–Kecmanović 6:3, 6:7, 6:1, Bautista–Davidovich 6:3, 6:2, Draper–Hacsanov 6:4, 7:6, Kvon–M. Ymer 6:1, 6:2. Nők, negyeddöntő: Kaszatkina–Kvitová 6:3, 7:6, Badosa–Haddad 7:6, 7:5, Kudermetova–Collins 4:6, 7:6, 6:1.
AUCKLAND. – Az ATP-torna negyeddöntőjében: Lestienne–Györe 2:6, 7:6, 7:5, Norrie–Giron 6:1, 6:7, 6:2, Gasquet–Goffin 1:6, 6:1, 6:1, Brooksby–Halys 7:6, 7:6.
HOBART. – A WTA-torna negyeddöntőjében: Kenin–Kalinina 4:6, 6:3, 6:1, Blinkova–Putinceva 6:3, 6:4, Cocciaretto–Pera 5:7, 7:6, 6:4, Davis–Sz. Vang 6:3, 6:3.
LONGHBOROUGH. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Stollár–Sugnaux 5:7, 6:3, 6:2.

Nyitókép: Szívósságáról tett tanúbizonyságot a francia Constant Lestienne, aki Györe Laci meccslabdájáról kapaszkodott vissza, és végül három játszmában nyert