2024. március 28., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Lemondatták a francia elnököt

A Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) végrehajtó bizottsága szerdán lemondatta posztjáról a szövetség botrányba keveredett elnökét, Noël Le Graët-t, s az elnökhöz hasonlóan Florence Hardouin főigazgató is távozik posztjáról. A 81 éves sportvezető helyzete néhány napja vált ingataggá, miután egy rádióinterjúban a szövetségi kapitányi posztra esélyesnek tartott Zinedine Zidane esetleges brazíliai szerepvállalásáról kérdezték, s ő erre kifejezetten sértő módon reagált. Azt mondta, nem érdekli Zidane, aki „oda megy, ahova akar”. A nyilatkozat hatalmas felháborodást váltott ki az országban, mások mellett Amélie Oudea-Castera francia sportminiszter is elítélte őt.

Búcsúzó gigászok

Franciaországban begyorsítottak a focinagyüzemben, hiszen a néhány nappal korábbi kupaforduló után már az élvonal is hétközi játéknapot tartott, amelyen a Nice aratta a legnagyobb, kiütéses diadalt a Montpellier ellen. Olaszországban meglepetésnek számít, hogy a Torino hosszabbítás után a San Siróban búcsúztatta a kupából a Milant, az angol ligakupa negyeddöntőjében pedig ennél is nagyobbat szólt, hogy a Southampton kapott gól nélkül üttöte ki a Manchester City-t.

A második félidőben Haaland is beállt, de ő is tehetetlen volt a Szentek ellen (Fotó: Beta/AP)

A második félidőben Haaland is beállt, de ő is tehetetlen volt a Szentek ellen (Fotó: Beta/AP)

Angol ligakupa, negyeddöntő: Nottingham–Wolverhampton 1:1, tizenegyesekkel 4:3, Southampton–Manchester City 2:0. Francia bajnokság, 18. forduló: Ajaccio–Reims 0:1, Auxerre–Toulouse 0:5, Brest–Lille 0:0, Clermont–Rennes 2:1, Nantes–Lyon 0:0, Lorient–Monaco 2:2, Nice–Montpellier 6:1, PSG–Angers 2:0, Strasbourg–Lens 2:2, Troyes–Marseille 0:2. Az élcsoport: PSG 47, Lens 41, Marseille 39 pont stb. Olasz kupa, nyolcaddöntő: Milan–Torino 0:0, h. u. 0:1. Spanyol szuperkupa, elődöntő: Real Madrid–Valencia 1:1, tizenegyesekkel 4:3.

Nyitókép: A második félidőben Haaland is beállt, de ő is tehetetlen volt a Szentek ellen (Fotó: Beta/AP)