2024. április 25., csütörtök

Áprilisig elkészül az Újbelgrád–Surčin út

Vučić: Az ürögi körgyűrű három év múlva összeköti Újvidéket a Belgrád–Zágráb autópályával, valamint Šabaccal és Loznicával

Az Újbelgrád–Surčin autóútszakaszt, amely a Miloš Veliki autópályára kapcsolódó ág, várhatóan március 31-én adják át a forgalomnak – jelentette be tegnap Aleksandar Vučić államfő a munkálatok látogatása során. Szerinte nyárára elkészül a belgrádi kerülőút, három éven belül pedig befejezik a részben a Fruška gora alatt vezető Iriški venac körgyűrűt is, ami jelentős lesz Újvidék és a környékbeli települések számára.

Vučić a Surčin1 csomópont építkezését megtekintve közölte, hamarosan elkészül ez a szakasz, hiszen a 7,9 kilométerből már 7,4 kész, és elkészült a híd és a felüljáró is. Az épülő 500 méteres szakasz köti majd ezt össze a körforgalommal. A Surčin–Újbelgrád autópálya-szakaszon keresztül csatlakozhatnak majd leggyorsabban a gépjárművek a Miloš Veliki autópályára, ennek köszönhetően pedig Belgrádból alig egy óra alatt el lehet jutni Čačakra.

– Szinte kész a Surčin–Újbelgrád szakasz. Ezt jól megcsinálták a Miloš Veliki Požega közti szakaszhoz képest, ahol kínlódnak a munkálatok kivitelezői – emelte ki Vučić Csen Bohoz, Kína belgrádi nagykövetéhez intézett szavaiban. Majd a kínai kivitelezőkhöz fordulva arra kérte őket, gyorsítsák fel a munkálatokat a Pakovraće és Požega közti szakaszon, hogy ez az autópálya az év végéig elkészülhessen. A kínai kivitelezők megígérték, hogy év végéig elkészül az útszakasz. Mint mondták, január 19-én tárgyalnak az illetékes miniszterrel, akinek az eddigi munkálatokról készült jelentést is átadják. Már a következő hónaptól további 300 munkást szeretnének foglalkoztatni a Požegára vezető szakaszon.

A Surčin–Újbelgrád út összesen 7895 méter hosszú. Autópályaként épült, vagyis három-három sávval mindkét irányban, amit egy sziget válasz el. Kerékpárutat és gyalogosjárdát is terveztek mellé, a járműforgalmat pedig ezen a szakaszon 80 kilométer óránkénti sebességre korlátoznák.

A kivitelező a China Communications Construction Company, amely 2019-ban írta alá a 70,5 millió dollár értékű megállapodást. A munkálatok a járvány miatt 2021-ben kezdődtek el. Az építkezés 18 hónapot igényel, így várhatóan márciusban át is adhatják a forgalomnak ezt az útszakaszt.

Csen Bo kiemelte, a Surčin–Újbelgrád szakasz munkálatai jó ütemben haladnak, és reményét fejezte ki, hogy Kína és Szerbia együttműködésének fő területe az idén (is) az infrastrukturális projektumok lesznek.

ÚJ UTAK, CSÖKKENTETT LÉGSZENNYEZÉS

Az államfő az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy még a nyári, fokozott forgalom előtt megnyitják a belgrádi kerülőutat. Arra számít, hogy csökkenni fog a főváros levegőjének szennyezettsége, hisz tehermentesülnek a központon át vezető útvonalak is.

Kiemelte, a kerülőút nagy jelentőségű lesz, nemcsak a főváros tehermentesítése miatt, hanem azért is, mert megnyitása után Leštanán és Vinčán keresztül megkezdődhetnek a munkálatok Pancsova felé is, ezzel pedig a teherforgalmat is ki tudják majd helyezni a városi forgalomból.

– Így Belgrád metropolisszá válik, természetesen a metróval együtt, amelynek megvalósítása sincs már olyan messze, hiszen öt év múlva elkészül – mondta.

Szavai szerint három éven belül elkészül a Iriški venac út is, amely összeköti Újvidéket a Belgrád–Šid-Zágráb autópályával, illetve a Ruma–Šabac úttal, ahogy a Loznica felé vezető gyorsforgalmi úttal is.

– Újvidék ezt követően közvetlen összeköttetésben lesz a Zágrábba vezető autópályával, illetve a Niš felé vezető autópályával, de Šabacra és Loznicára is gyorsabban lehet majd eljutni. Jelentősen lerövidítjük az utakat, és megtisztítjuk a Fruška gorát a kipufogógázoktól, főleg a 3,5 kilométer hosszú alagútnak köszönhetően – hangsúlyozta az államfő.

Mint kiemelte, két és fél hónapon belül elkészül a Pojatétől Ćićevacon át Kruševac bejáratáig vezető autópálya is, illetve épül a Kraljevo–Čačak út is, és megkezdődtek a munkálatok a Trstenik felé vezető szakaszon is.

Bejelentette a munkálatokat a Niš–Dimitrovgrad közötti vasútvonalon is.

SOHA TÖBB AUTÓPÁLYA

Arra az újságírói kérdésre, miszerint Vučić mindig azt hangoztatja, hogy az elmúlt 10 évben jelentősen több autópálya épült, mint Tito, Milošević és a DOS idejében (70 év alatt) együttesen, miközben a Szerbiai Utak közvállalat hivatalos adatai alapján 2011-ig 687 kilométer autópályával rendelkezett Szerbia, az államfő számolásba kezdett, majd rámutatott, ez a kilométerszám csakis az épülő útszakaszokkal együtt lehetett ennyi. Közölte, jelenleg több mint 500 kilométer út munkálatai folynak.

– Több mint 335 kilométer út épült meg 2012-től, és további 500 kilométer épül. Az év végéig meglátjuk, hány kilométer készül el – mondta.

Az építkezés látogatásán jelen volt Goran Vesić építési, közlekedési és infrastruktúrával megbízott miniszter, Aleksandar Šapić, Belgrád polgármestere, Aleksandar Antić, a Szerbiai Korridorok igazgatója és Zoran Drobnjak, a Szerbiai Utak közvállalat igazgatója is.

Nyitókép: Vučić közölte, jelenleg több mint 500 kilométer út munkálatai folynak. 2012-től több mint 335 kilométer út épült meg, és további 500 kilométer épül (Fotó: Tanjug/Miloš Milivoljević)