2024. április 25., csütörtök

Gyilkosság és öngyilkosság

Kedden, a feltételezések szerint, a hajnali órákban a kisoroszi, ötvenhat éves Z. M. egy késsel leszúrta, majd egy kalapáccsal agyonütötte a nagykikindai, hatvankét éves T. Z.-t otthonában, mert arra gyanakodott, hogy a férfit gyengéd szálak kötik a feleségéhez. Az elkövető, amikor tettének súlyára ráeszmélt, felment az áldozatának a padlására, és ott önkezével véget vetett életének, felakasztotta magát.

A rendőrséget a szemben élő szomszédok értesítették. Amikor felébredtek, az asszony kiment kinyitni a kaput, és mindjárt feltűnt neki a bejárati ajtón a vér.

– Azonnal észrevettem a vért az ajtaján. Felkeltettem a férjemet, és mondtam, hogy valami furcsa történik a szomszédságban. Megpróbáltuk felhívni telefonon, de nem jelentkezett. Akkor értesítettük a másik szomszédunkat is, aki a rendőrségen dolgozik, ő pedig kihívta a járőröket – mesélte a Kurirnak a szomszédasszony.

A Nagykikindai Rendőrkapitányság napilapunknak csak annyit volt hajlandó megerősíteni az üggyel kapcsolatban, hogy a szomszédok bejelentése után a rendőrség kedden délelőtt kivonult a bejelentés helyszínére, ahol két férfi élettelen holttestére bukkantak. Az üggyel a továbbiakban a Nagybecskereki Főügyészség foglalkozik. A férfiak holttestét az ügyész utasítására Újvidékre küldték boncolásra.