2024. április 19., péntek
NBA

A Görög Szörny is megérkezett

A 2021-es bajnok Milwaukee vezére, Giannis Antetokounmpo is csatlakozott azok közé a játékosok közé, akik idén brutális egyéni partikat nyújtottak az alapszakaszban. A görög fenomén a viszonylag sima, Washington elleni diadalon tarthatatlan volt a gyűrű közeléből, folyamatosan hatékonyan (20/33) dobott, és ha megállították, azt többnyire csak szabálytalanul tudták megtenni a Wizards védői, amit viszont 15/16-os büntetőzéssel torolt meg a nem erről az erősségéről ismert akrobatikus erőcsatár. Giannis végül 55 pontnál állt meg (10 lepattanó és 7 assziszt mellett), amivel átadta a múltnak eddigi, 2019-ben felállított (52) karriercsúcsát. A sikerből a másik Bucks-magasember, Brook Lopez is oroszlánrészt vállalt, a center ugyanis 21-12-es dupla duplája mellé védekezésben kiosztott 6 blokkot, újra nyomatékosítva, hogy joggal pályázik az év védője címre.

Delon Wright próbál szabályosan védekezni Antetokounmpón, sikertelenül… (Fotó: Beta/AP)

Delon Wright próbál szabályosan védekezni Antetokounmpón, sikertelenül… (Fotó: Beta/AP)

Hatalmas pofont kapott a ligaelső Boston, a Celtics ráadásul a fiatalokkal teletűzdelt, csapatépítés alatt álló Oklahoma parkettjén vérzett el úgy, hogy 150 pontot kapott saját kosarába. A győztes Thundernél a legjobb Josh Giddey (25) mellett további négyen értek el legalább 21 pontot. A harmadik szerda hajnali meccsen szoros végjátékban, De’Aaron Fox (37) utolsó másodpercben behulló kosarával verte a Sacramento a Utaht, a Kings pillanatnyi állás szerint bejutna a playoffba, amivel véget vetne a tragikus, 16 éve tartó negatív sorozatának.

NBA, alapszakasz: Milwaukee–Washington 123:113, Oklahoma–Boston 150:117, Utah–Sacramento 115:117. ABA-liga, 13. forduló: Mornar–FMP 102:113. Az élcsoport: Partizan 24, Crvena zvezda (–1) és FMP 23, Budućnost és Cedevita Olimpija (–1) 22 pont stb.

Nyitókép: Delon Wright próbál szabályosan védekezni Antetokounmpón, sikertelenül… (Fotó: Beta/AP)