2024. április 23., kedd
NBA

Hullámhegyen a Brooklyn

Sorozatban kilencedszer győzött a Brooklyn, amely legutóbb az egyaránt 32 pontig jutó Kevin Durant és Kyrie Irving vezetésével diadalmaskodott Clevelandben. A házigazda részéről a 46-ig számláló Darius Garland emelkedett ki, de Donovan Mitchell (15) sovány partija sokba került a házigazdának. A Nets a játéknap után 22/12-es mérleggel a keleti főcsoport harmadik, a Cavaliers 22/13-mal a negyedik helyén állt.

Nagy feltámadás után győzött a Clippers Detroitban, ahol Paul George (32) és társai az utolsó percekben 14 pontos lemaradásról mentettek egálra, majd a ráadásban megtartották a lendületüket, és fölényesen nyertek. A szerb játékosok közül Nikola Jović 9 ponttal járult hozzá a Miami Minnesota elleni sikeréhez.

NBA, alapszakasz: Cleveland–Brooklyn 117:125, Detroit–LA Clippers 128:128, h. u. 131:142, Miami–Minnesota 113:110, Chicago–Houston 118:133, New Orleans–Indiana 113:93, San Antonio–Utah 126:122, Portland–Charlotte 124:113.

Nehéz megállítani a Brooklynt, ha Kyrie Irving is elkapja a fonalat (Fotó: Beta/AP)

Nehéz megállítani a Brooklynt, ha Kyrie Irving is elkapja a fonalat (Fotó: Beta/AP)

Felavatták Nowitzki dallasi szobrát

Felavatták Dirk Nowitzki német kosárlabdázó szobrát a Dallas csarnoka, az American Airlines Center előtt. A 7 méter magas alkotást vasárnap a Los Angeles Lakers elleni győztes mérkőzés előtt leplezték le. „A hűség soha nem múlik el” – olvasható a talapzaton. A jelmondat arra utal, hogy Nowitzki az egyetlen NBA-játékos, aki 21 szezont töltött ugyanannál a klubnál, hiszen 1998-tól 2019-ig a Maverickset erősítette. A 14-szeres All Star-válogatott játékos 2011-ben bajnok lett a Dallas színeiben, ráadásul megválasztották a döntő legértékesebb játékosának (MVP).

Dirk Nowitzki szobra Dallasban (Fotó: WFAA)

Dirk Nowitzki szobra Dallasban (Fotó: WFAA)

A 44 éves Nowitzkiról – aki az NBA történetének hatodik legeredményesebb kosarasa 31 560 ponttal – korábban utcát neveztek el a városban. Az alkotó Omri Amrany korábban olyan visszavonult NBA-sztárokról készített szobrot, mint Michael Jordan, Magic Johnson vagy Shaquille O’Neal. Nowitzki a családtagjaival együtt Németországból érkezett az ünnepségre, de mivel Mark Cuban klubtulajdonos tanácsadójaként dolgozik, ideje nagy részét Dallasban tölti.

Nyitókép: Nehéz megállítani a Brooklynt, ha Kyrie Irving is elkapja a fonalat (Fotó: Beta/AP)