2024. április 25., csütörtök

Az ünnep és a várakozás izgalma

Karácsonyi műsor az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben

Karácsonyköszöntő címmel tartottak ünnepi műsort az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben hétfőn este. A rendezvényen a kultúrkör szakcsoportjai mutatkoztak be alkalmi produkciókkal, ünnepi köszöntőt Ft. Pósa László atya, óbecsei plébános mondott.

– Talán a legtöbbünk által legjobban várt ünnepünk a karácsony, és az azt megelőző advent, amely a várakozás időszaka. Egyesületünkben minden évben nagy örömmel és odaadással készülünk a Karácsonyköszöntő elnevezésű műsorunkra, amelyen minden tagunk, tehát mintegy 250-en színpadra lépnek. Az idén is két műsort adtunk 17 és 19 órától, hatszáz ülőhelyet biztosítottunk az érdeklődőknek. Sajnos ez sem volt elég, volt, akinek nem jutott hely – fogalmazott Ricz Róbert, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör elnöke.

A Dúdoló énekegyüttes (Kancsár Izabella felvétele)

A Dúdoló énekegyüttes (Kancsár Izabella felvétele)

Az ünnepi műsoron fellépett a modern tánccsoport öt korosztálya Gál Noémi és Horvát Sárkány Krisztina vezetésével, a Dúdoló és a Szelence énekegyüttesek Kisimre Szerda Anna csoportvezető irányításával, illetve a Szerda András által irányított Botra férfikórus. A néptánc- és népdalcsoportok tagjai Cseszák Korcsik Anikó és Cseszák Balázs vezetésével és a Fokos zenekar kíséretében mutatták be szerkesztett műsoraikat. Fellépett a Kenderkóc, a Kópé, a Csibész, a Kisbekecs, a Kiscimbora, a Petrence és a Csicsóka tánccsoportok, valamint a Csincsele, a Pendely, a Csintekerintő, a Csicsörke és a Kiscsörögi énekcsoportok. A rendezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Csoóri Sándor Alap és az óbecsei önkormányzat támogatásának köszönhetően valósult meg.

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben számos, az ünnephez kapcsolódó eseményt szerveztek december folyamán. Karácsonyi kézműves foglalkozásokat tartottak a gyermekek számára, emellett a Bóbita Óbecsei Nagycsaládosok Egyesületével közösen adventi irodalmi- és képzőművészeti pályázatot hirdettek óvodások és általános iskolások részére. Karácsony előtt a szegedi Mandula Színház A karácsonyi csengő című előadását tekinthették meg az óvodások és az iskolások.

Nyitókép: A néptánc- és népdalcsoportok tagjai szerkesztett műsoraikat mutatták be (Kancsár Izabella felvétele)