2024. április 24., szerda

Mindenkihez eljut a Télapó

Óbecsére látogatott a Teljes szívvel nevet viselő konvoj

Télapónak öltözött kamionsofőrök és feldíszített teherautók örvendeztették meg az óbecsei gyermekeket szombaton este a város központjában található Felszabadulás téren. A Drug sa druma Kamionsofőrök Egyesülete által szervezett, az egész ország területén megvalósuló Teljes szívvel elnevezésű konvoj elsődleges célja a kamionos társak és családjaik segítése. A jótékonysági akció keretében újévi ajándékcsomagban részesülnek az egyesület tagjainak gyermekei. A város központi terén összegyűlt gyermekek szimbolikus ajándékot, édességet és sós falatokat kaptak.

Moj Bečej hírportál

Moj Bečej hírportál

– Nem számítottunk ennyi emberre, ennyi gyerekre, le vagyunk nyűgözve. Ezen a rendezvényen azok a gyermekek is megismerkedhetnek a hivatásunkkal, betekinthetnek a teherautók utasterébe, akiknek a szülei nem kamionsofőrök – mondta Petar Vidović Peca óbecsei kamionsofőr, a Drug sa druma Kamionsofőrök Egyesületének az elnöke.
A Teljes szívvel-konvoj szombaton indult el több mint háromezer kilométeres útjára Verbászról, az egyesület tagjai a jótékonysági akció első napján Óbecsére és Bácsföldvárra is ellátogattak. A vajdasági körút már másnap folytatódott, amikor is Temerinbe, Ókérre, Palánkára, Hódságra, Cservenkára, Bajmokra és Szabadkára is ellátogattak a söfőrök.

Moj Bečej hírportál

Moj Bečej hírportál

A Drug sa druma Kamionsofőrök Egyesületének körülbelül 260 aktív tagja van, sofőrök és szállítók. Az újévi jótékonysági akció során a tervek szerint mintegy hatszáz ajándékcsomagot osztanak ki, a konvoj Szerbián kívül Bosznia-Hercegovinába is ellátogat.

Nyitókép: Moj Bečej hírportál