2024. április 25., csütörtök
EUROLIGA

A belgrádiak szeretik a thrillert

Remek napja volt csütörtökön a szerb kosárlabdának, hiszen mindkét belgrádi elitligás klub nagy skalpot gyűjtött be az Euroliga 15. fordulójában. Időrendi sorrendben először a Partizan lépett fel, amely újabb óriásölésre készült azután, hogy az előző játéknapon a címvédő Efest győzte le. Ezúttal Isztambulban a másik török gigásszal, a Fenerbahçéval csapott össze Željko Obradović csapata, amely cseppet sem ijedt meg a nagy riválistól, és kiélezett végjátékban, az utolsó pillanatokban Aleksa Avramović behulló büntetőivel diadalmaskodott. A habot a Crvena zvezda tette fel a szerbek tortájára, Duško Ivanović fiai az öreg kontinens másik pokoli hangulatú csarnokában, Pireuszban léptek fel, ahol hasonló forgatókönyv után, Luca Vildoza büntetőivel biztosították be a sikert. A Zvezda 8/7-es mérleggel pillanatnyi állás szerint bejutna a negyeddöntőbe, a Partizan 6/9-cel egyelőre lemaradna, de már látótávolságon belül van az első nyolc mezőnye.

A Fenerbahçe megajándékozta a hét sikeres szezont náluk töltő Obradovićot (Fotó: Hürriyet)

A Fenerbahçe megajándékozta a hét sikeres szezont náluk töltő Obradovićot (Fotó: Hürriyet)

Euroliga, 15. forduló: Fenerbahçe–Partizan 72:73, Alba–Makkabi 70:83, Olimpiakosz–Crvena zvezda 86:90, Baskonia–Bologna 90:79, Real Madrid–Asvel 92:73. Az élcsoport: Barcelona (–1), Monaco (–1), Fenerbahçe, Real Madrid és Baskonia 20 pont stb. Női Euroliga, 7. forduló, B csoport: Mechelen–Mersin 69:84. A sorrend: Avenida, Schio és Sopron 12, Mersin és Girona 11, Miskolc 10, Landes és Mechelen 8 pont. ABA-liga, 12. forduló: Szkopje–Split 80:85. Az élcsoport: Partizan (–1) 20, Crvena zvezda (–2) és FMP (–1) 19 pont stb.

NBA

A Pelicans sem tágít

Roppant szoros az NBA nyugati főcsoportjának élmezőnye, ahol a tegnap hajnali játéknap után a Denver és a Memphis állt élen (19/11). A második helyre a New Orleans (19/12) kapaszkodott fel, miután négymeccses vereségsorozata után könnyedén verte a San Antoniót. A Pelicans legeredményesebbje CJ McCollum volt, aki 40 pontja mellé 9 asszisztot, 8 lepattanót, 2 blokkot és 1 labdaszerzést is beírt.


NBA, alapszakasz: New Orleans–San Antonio 126:117, Utah–Washington 120:112.

Nyitókép: A Fenerbahçe megajándékozta a hét sikeres szezont náluk töltő Obradovićot (Fotó: Hürriyet)