2024. április 20., szombat

Igazi karácsonyi hangulat

Ünnepeltek az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola tanulói

Csütörtökön délután az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola tornatermében ünnepeltek az oktatási intézmény diákjai és pedagógusai. A már hagyományos karácsonyi műsoron az egybegyűlteket Tufegdžić Mónika, az iskola igazgatónője üdvözölte, aki elmondta, hogy az alsós és felsős tanulók igazi karácsonyi hangulatot teremtettek kedvességükkel, szívből jövő éneklésükkel, a begyakorolt táncokkal, zeneszámokkal, szerepekkel, szavalatokkal. Hozzátette, hogy az ünnepi műsort több hetes felkészülés előzte meg.

Samu Mihály Általános Iskola

Samu Mihály Általános Iskola

A fellépő diákok az ünnep fontosságát és lényegét méltatták. Magó László, az óbecsei Árpád-házi Szent Margit Plébánia plébánosa a közeledő ünneppel kapcsolatban fejtette ki gondolatait.

Samu Mihály Általános Iskola

Samu Mihály Általános Iskola

Az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában minden évben lázasan készülnek a tanulók a decemberi ünnepekre, a hónap elején Mikulás-parti elnevezéssel tartottak karácsonyi kirakodóvásárt az intézmény tornatermében. A rendezvényen az alsós diákok a saját maguk által készített kézműves termékekkel várták a vásárlókat, a diákparlament tagjait pedig a teafőzéssel és a palacsintasütéssel bízták meg. A múlt évi vásárban összegyűjtött pénzből az iskola új labdákat vásárolt, az idén is az intézmény fejlesztésére fordítják majd a bevételt.

Nyitókép: Samu Mihály Általános Iskola