2023. március 24., péntek

A napokban több közlekedésbiztonsági eszközt adtak át

A nagykikindai önkormányzat Közlekedésbiztonsági Tanácsa még december elején közlekedésbiztonsági előadást szervezett a motorkerékpárosok és a segédmotoros kerékpárosok számára annak reményében, hogy ezzel is csökkenthetik a közlekedési balesetek áldozatainak számát a körükben.

Hétfőn az önkormányzat tagjai a Közlekedésbiztonsági Ügynökséggel együttműködve ellátogattak a község óvodás gyermekeihez, akiknek ülésmagasítókat és a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos kifestős könyveket, az általános iskolák első osztályos tanulóinak pedig a Pažljikova pravila című kézikönyvet, láthatósági mellényt és kerékpárlámpákat ajándékoztak. Az önkormányzat tájékoztatása alapján ennek a befektetésnek az összege több mint egymillió-hétszázezer dinár volt.

Kedden délután a nagykikindai önkormányzat épületében a forgalmi rendőrség képviselői is átvehették az új felszerelésüket. Nikola Lukač polgármester az átadón hangsúlyozta, hogy a biztonság még magasabb szintre emelése érdekében a megelőzésen és az ellenőrzésen van a hangsúly. Az adományt Pavle Rajkov, a Nagykikindai Rendőrkapitányság vezetője vette át, és elmondta, hogy mindez nagy jelentőségű, és a közlekedésrendészet munkáját segíti.

Ennek a támogatásnak az összege egymillió-kétszázezer dinár volt.