2024. március 29., péntek

Díjazták a legjobbakat

Idén is sikeres volt az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör adventi pályázata

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör és a Bóbita Óbecsei Nagycsaládosok Egyesülete a budapesti Nemzeti Kulturális Alap, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, valamint az óbecsei önkormányzat támogatásával tizennyolcadik alkalommal hirdette meg adventi irodalmi- és képzőművészeti pályázatát, ahova a község óvodásai és általános iskolásai jelentkezhettek alkotásaikkal és írásaikkal. Az idei pályázatra 134 képzőművészeti alkotás, valamint 95 fogalmazás és vers érkezett be, a díjkiosztó ünnepségre szerdán délután került sor a kultúrkörben. Összesen 24 rajz és 32 fogalmazás nyerte el a zsűri tetszését.

A díjazott óvodások és kisiskolások (Fotó: Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör)

A díjazott óvodások és kisiskolások (Fotó: Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör)

– Nagyon örülök annak, hogy ilyen népszerű a pályázatunk, hogy ilyen sok munka érkezett be. Nemcsak Óbecséről, hanem Péterrévéről, Bácsföldvárról, Dreáról, sőt Zentáról is érkeztek pályamunkák. A gyermekek és felkészítőik minden évben várják a kiírást, készülnek rá. A legfiatalabbakat is bekapcsoljuk a munkába, az óvodások és kisiskolások rajzolnak, míg harmadik osztálytól már fogalmazásokat írnak. Fontos, hogy időben elkezdjünk velük foglalkozni – mondta Ricz Róbert, a két egyesület elnöke.

A nagyobbak irodalmi alkotásokkal pályáztak (Fotó: Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör)

A nagyobbak irodalmi alkotásokkal pályáztak (Fotó: Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör)

A díjkiosztón fellépett a Csicsörke énekcsoport, valamint betlehemezők emelték a rendezvény hangulatát. Az első helyezettek felolvasták írásaikat.

Nyitókép: A díjazott óvodások és kisiskolások (Fotó: Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör)