2024. április 25., csütörtök

Régi fényében a Mikulás-kupa

Adán 11 szerbiai, magyarországi és vajdasági egyesület 370 játékosa vett részt a nemzetközi korosztályos fiútornán

A Potisje-Pletex Férfi Kézilabdaklub rendezésében december 16. és 18. között tartották meg Adán és Moholon a 18. Mikulás-kupát. A háromnapos tornán három helyszínen 11 magyarországi, szerbiai és vajdasági egyesület körülbelül 250 utánpótláskorú fiú kézilabdázója lépett pályára 16 csapattal a nagypályás kézilabdában, illetve a további 120 kisgyerek minikézilabdát játszott. Az U12-es, U14-es és U16-os korosztályhoz tartozó fiúk a nagypályás kézilabdát pénteken, szombaton és vasárnap az adai és a moholi sportcsarnokban játszották. A minikézilabdát szombaton Adán az általános iskola tornatermében bonyolították le. Tóbiás József, a Potisje vezetője elmondta, nagyon boldoggá teszi őket, hogy a járványhelyzet előtti szintre emelkedett a csapatok és a kézilabdázók száma a Mikulás-kupán, amelyet tizennyolcadik alkalommal szerveztek meg, így már nagykorúnak számít.

– A Mikulás-kupa célja a hagyomány megőrzése mellett a kézilabda népszerűsítése, illetve az, hogy olyan barátokra, csapatokra találjunk a tornán és a látogatások viszonzásakor, amelyek nagy szerepet játszhatnak a gyermekeink fejlődésében. Nagyon fontos számunkra, hogy a csapataink eljussanak olyan tornákra, ahol erős együttesekkel mérkőzhetnek meg. A kupán két új magyarországi klub vesz részt, a budapesti Tempo KSE Budapestről és a Békési FKC. Mellettük a Smederevo és a šabaci Metaloplastika mindhárom korosztályban szerepelt, nem csak kettőben, mint tavaly. Ez is mutatja, hogy a tornának egyre nagyobb a népszerűsége. Szeretnénk, hogy jövőre és a 20. Mikulás-kupára visszatérjünk arra a színvonalara, ahol az előző években tartottunk. A torna erős színvonalú, és viszonylag kiegyenlített a mezőny, talán csak az U14-es korosztályban a Metaloplastika csapata emelkedik ki kimagaslóan a mezőnyből – nyilatkozta az elnök.

A csapatok színvonalas mérkőzéseket játszottak Adán (Világos Kornél felvétele)

A csapatok színvonalas mérkőzéseket játszottak Adán (Világos Kornél felvétele)

A kupa végeredménye, U12-es korosztály: 1. Metaloplastika, 2. Smederevo, 3. Tempo (Magyarország). U14: 1. Metaloplastika (Šabac), 2. Potisje-Pletex (Ada), 3. Smederevo. U16: 1. Metaloplastika (Šabac), 2. Tempo (Budapest), 3. Crvenka.

A legjobb kapusok: Vukša Martić (Smederevo), Aleksa Halgašev (Potisje-Pletex), Varga Arnold (Tempo). A legeredményesebb góllövők: Szirmai Dániel (Tempo), Vukašin Milanović (Metaloplastika), Gordos Áron (Kikinda). A legjobb játékosok: Pavle Popović (Metaloplastika), Momčilo Simić (Metaloplastika), Rastko Radovanović (Metaloplastika).

A második helyezett U14-es korosztályú adai csapat (Világos Kornél felvétele)

A második helyezett U14-es korosztályú adai csapat (Világos Kornél felvétele)

Nyitókép: A csapatok színvonalas mérkőzéseket játszottak Adán (Világos Kornél felvétele)