2024. április 25., csütörtök

Egy tál szeretet

Jótékonysági akció az óbecsei Than Emlékházban

Öt napon keresztül oszt meleg ételt szegény sorsú gyermekeknek Óbecsén a Than Fivérek Értelmiségi Kör a Than Emlékház előcsarnokában. Az idei akció során, amely december 19-e és 23-a között valósul meg, naponta 40 tál ételt osztanak ki.

– Négy családom van, a legfiatalabb elsős, a legidősebb már befejezte az iskolát. Örülünk nagyon ennek a támogatásnak, nagy segítség, tavaly is kaptuk – mondta Pálinkás Hermina.

Kancsár Izabella felvétele

Kancsár Izabella felvétele

Az Egy tál szeretet elnevezésű jótékonysági akció szervezője az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör, a megvalósítást pedig a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta. Az ételeket helyi vállalkozók készítik.

– Jótékonysági akciónkat harmadik alkalommal szerveztük meg. A Than Emlékházban mi főleg a diákok oktatásával foglalkozunk, de ez a program arról is szól, hogy ne csak a tehetséges gyerekekkel foglalkozzunk, hanem a rászoruló, szegény sorsú gyerekekkel is, nekik is okozzunk egy kis örömöt. Közülük is nagyon sokan tehetségesek, és nem tehetnek arról, hogy nem jut minden nap meleg étel az asztalukra. Negyven gyermek kapja ezt a támogatást, tehát az öt nap alatt 200 meleg ételt osztunk ki – közölte Bonifárt László, az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör elnöke.

A jótékonysági akció megvalósításában az óbecsei Fokoláré Mozgalom aktivistái is részt vettek.

Nyitókép: Kancsár Izabella felvétele