2024. április 25., csütörtök

Karácsonyi csodavárás a színpadon

A Vadvirág HK látványos és meghitt ünnepi műsort mutatott be Adán

A Vadvirág HK szombat este az adai színházteremben tartotta meg „Harmatozzatok, égi magasok…” címmel hagyományos zenés-táncos karácsonyi műsorát. A rendezvény előtt azonban az egyesület néptáncosai átvonultak az Ada központjában lévő ádventi koszorúhoz, ahol Szungyi Károly adai esperesplébános társaságában gyújtották meg a negyedik adventi gyertyát, majd alkalmi műsor mutattak be a helyszínen. Ezt követően a Vadvirág Hagyományápoló Kör asszonykórusa, szavalója, táncosai és zenészei a közönségtől zsúfolásig megtelt színházteremben léptek színpadra, ahol látványos és meghitt ünnepi műsort mutattak be. A karácsonyi műsoron fellépett az egyesület minden korcsoportja: a Vadvirág-asszonykórus, az óvodás és a kisiskolás csoport, a Bóbita Tánccsoport, a Füzike és a Csillagvirág Ifjúsági Táncegyüttesek, a Borbolya és a Bodros Tamburazenekar. A fellépőket felkészítette és a műsort színpadra vitte Varga Lilla, Resócki Rolland, Varga Imola, Apró Boglárka és Bolyos Miklós. A műsoron kísért az óbecsei Fokos Zenekar.

Az ünnepi rendezvényen fellépett a Bodros Tamburazenekar is (Fotó: Csincsik Zsolt)

Az ünnepi rendezvényen fellépett a Bodros Tamburazenekar is (Fotó: Csincsik Zsolt)

A karácsonyi műsor előtt Szungyi Károly adai esperesplébános mondott ünnepi köszöntőt, amelyben megosztotta karácsonyváró gondolatait a hallgatósággal, majd kívánt türelemmel, nyugalommal és tiszta szívvel teli adventi készülődést, valamint mindenkinek a szerettei körében eltöltött meghitt karácsonyt:

‒ A karácsony nem a feldíszített karácsonyfában vagy a roskadozó ünnepi terítésben, hanem a szívekben van. Ezért az Úrra való várakozásban egészítsük ki egymás hiányosságait, adjunk értelmet és örömet a másik életében. Ha majd nem feledkezünk meg a hozzánk legközelebb állókról, az otthon nyugalmáról és a szeretteinkről, valamint azokról sem, akiknek hiányzik egy társ, egy tál meleg étel, akkor elmondhatjuk, hogy úgy ültük körbe az ünnepi ebédet vagy vacsorát, hogy ott volt maga az ünnepelt, Jézus Krisztus is – mondta Szungyi Károly.

Nyitókép: A karácsonyi műsor az adai színházteremben (Fotó: Csincsik Zsolt)