2024. április 25., csütörtök
FÉRFI BL

Évzárás feszült döntetlennel

Egy ponttal térhetett haza a bukaresti Dinamo otthonából a Veszprém a BL idei utolsó fordulójában, amely eredménnyel a román csapat lehet elégedettebb, főleg annak fényében, hogy az utolsó másodpercekben a magyarok a győzelemért támadtak. Az első félidőben a Veszprémnek még sikerült a saját szájíze szerint alakítania a mérkőzés alakulását, ötgólos is volt az előnyük, ám a román csapat a szüneten átívelő 7:0-s sorozattal visszazárkózott, onnantól pedig a végsőkig kiegyenlített maradt a csata. Az utolsó percre egygólos veszprémi vezetéssel fordultak rá a csapatok, majd miután az egyiptomi Mohamed Mamdu bevágta az egyenlítő gólt, Momir Ilić kilenc másodperccel a lefújás előtt kért időt. Petar Nenadić vállalkozott a lövésre, ami győzelmet jelentett volna, ám a Dinamo algériai kapusa, Halifa Gedbane védett, így megmentve az egy pontot csapatának.

A szezon eddigi tíz mérkőzése során a Veszprém 16 pontot gyűjtött, de az elmúlt hónapban kissé megingott a formája, hiszen a csoport középerős csapatai ellen vesztett el három pontot. Ám mivel a fordulóban a Magdeburg vendégként legyőzte a PSG-t, a francia és a magyar csapat pontegyenlőséggel áll a tabella élén, és alighanem ez között a három együttes között fog eldőlni a két közvetlen negyeddöntős hely sorsa az alapszakasz hátralévő négy fordulóján. Ezekre viszont majd csak februártól kerül sor, mostantól ugyanis a január 11-én startoló világbajnokság kerül a férfi kézilabda fókuszába.

Eredmények, 10. forduló, A csoport: Dinamo–Veszprém 31:31, Wisła Płock–Zagreb 26:30. Az élcsoport: PSG és Veszprém 16, Magdeburg 14 pont stb. B csoport: Kielce–Celje 36:28, Aalborg–Kiel 26:30, Nantes–Barcelona 33:37. Az élcsoport: Barcelona 19, Kielce 18, Nantes 12 pont stb.