2024. április 20., szombat

Gyöngyszemeket nézett a titkár

Magyarkanizsára látogatott Szakállas Zsolt

Magyarkanizsán tett látogatást a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi titkár, Szakállas Zsolt a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézményben. Látogatásának apropója a támogatási juttatásokból kivitelezett munkálatok megtekintése volt. A magyarkanizsai óvodákban jelenleg is számtalan esemény zajlik, és minden adandó alkalmat megragadnak, hogy akár pályázatok útján is, de a gyermekek kényelmét és fejlődését szolgálják, segítsék. Mindezt úgy teszik, hogy figyelmüket a gyermekközpontú oktatásra helyezik. Egy hete zajlott egy hagyományőrzést megcélzó pályázat lebonyolítása, amikor a gyermekek és a szülők is az óvónők irányításával úgy készültek a karácsonyi ünnepkörre, hogy észrevétlenül tanultak, és továbbörökítették hagyományainkat. Mindezt és az építési fejlesztéseket is elégedettséggel nyugtázta keddi látogatása alkalmával Szakállas Zsolt, aki Veselinov Ibolyával, a magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatójával folytatott beszélgetése alkalmával örömének adott hangot, és további támogatásáról biztosította az intézményt. A tervekről is szót ejtettek, hiszen a jövőre is gondolni kell.

– 2022-ben a titkárság és a helyi önkormányzat támogatásával hőszigeteltük a Gyöngyszemeink központi épületét. Külön köszönetet kell mondanunk a titkárságnak mindezért a nagy lépésért – mondta az intézmény igazgatónője, Veselinov Ibolya. – A titkárság évek óta támogatja a munkálatainkat, a projektjeinket, a marginalizált csoporthoz tartozó gyermekek felzárkóztatását célzó programunkkal, illetve a kétnyelvű formanyomtatványokat is a titkárság pályázatai révén biztosítjuk. Mindezért nem tudunk elég hálásak lenni a titkárságnak. Elsősorban a gyermekeink érdekeit tartjuk szem előtt, ám mindehhez az is hozzátartozik, hogy az épületeinknek folyamatosan fejlődni, korszerűsödni kell. Ebben is nagy segítségünkre vannak a pályázatok – mondta az igazgatónő.

A látogatás alkalmával a titkár úr és az igazgatónő áttekintették a 2023-as pályázati lehetőségeket, valamint az intézmény igazgatónője köszönetet mondott a titkárság folyamatos támogatásáért, és a tervekről elmondta, hogy nagyon szeretnék, ha a szigetelés és a külső festés is megtörténne mindegyik épületükben. 

Nyitókép: Horváth Éva felvétele