2024. április 25., csütörtök
NŐI BL

A Győr második veresége

A csoportkör második része, a visszavágók sora kezdődött meg a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a meccsek fordított sorrendje miatt pedig a két magyar csapat egy hét elteltével ismét a bukaresti ellenfelekkel találkozott, ám ezúttal még kevesebb sikerrel.

A forduló meglepetéseként az ezúttal vendégként fellépő Győr egy fordulatos mérkőzésen veszített a Rapid ellen, ahol a kapusok formája nagyban befolyásolta, hogy éppen melyikük felé billen a mérleg nyelve. Amikor a győri kapuba beállt Sandra Toft az első félidő végén, a csapat ötgólos hátrányt fordított előnnyé nyolc perc leforgása alatt. A folytatásban fej fej mellett haladt a két fél a végjáték felé, a döntő percekben viszont ismét az összesen 16-ot védő Ivana Kapitanović remekelt a román csapat kapujában, így a Rapid végül háromgólos győzelmet aratott, a Győr pedig a Metz után idén már másodszor szenvedett vereséget.

A győriek megérezték az orrtöréssel kidőlt Ana Gros hiányát (Fotó: Győri Audi ETO KC)

A győriek megérezték az orrtöréssel kidőlt Ana Gros hiányát (Fotó: Győri Audi ETO KC)

A másik magyar–román párharcban a Ferencváros hazai pályán sem tudott ellenfele lenni a CSM-nek, a bukaresti csapat már negyedóra alatt szert tett egy ötgólos előnyre, ami a végére akkorára dagadt, hogy még a hajrában a magyarok 6:0-s sorozata ellenére is simán nyert.
A két magyar csapat számára az egymás elleni hazai bajnoki rangadó lesz a következő állomás e hét szerdán.

Eredmények, 8. forduló, A csoport: Ferencváros–CSM 29:33, Brest–Bietigheim 32:28, Vipers–Most 39:24, Odense–Krim 26:22. Az élcsoport: Vipers és CSM 13, Bietigheim és Odense 10 pont stb. B csoport: Kastamonu–Metz 23:28, Esbjerg–Zagreb 33:20, Rapid–Győr 30:27, Storhamar–Budućnost 25:27. Az élcsoport: Metz 13, Esbjerg, Győr és Rapid 12 pont stb.

Nyitókép: A győriek megérezték az orrtöréssel kidőlt Ana Gros hiányát (Fotó: Győri Audi ETO KC)