2024. április 19., péntek
EXIT

Ismét jön a The Prodigy

A The Prodigy elektro-punk zenekar több éves kihagyás után visszatér, és fellép a jövő évi EXIT Fesztiválon – jelentették be a szervezők egy belgrádi médiakonferencián. A The Prodigy énekese, Keith Charles Flint 2019-ben hunyt el. Ekkor bejelentették a zenekar felbomlását, most azonban visszatérnek, nem is akárhogy, hanem egy turnéval. Az EXIT-en való fellépésük során egy különleges lézervetítést is rendeznek Flintről.

– A The Prodigy egy új zenei nyelvet talált ki a kétezres évekre. Egy jelentős, generációs zenekarról beszélünk, olyan zenei értékkel, amelyet nem hagyhatunk figyelmen kívül, ezért fontos, hogy a fellépnek a fesztiválon, a visszatérő körútjuk részeként – mondta Dragan Ambrozić, az egyik szervező. Dušan Kovačević, az EXIT igazgatója szerint, a The Prodigy zenekarnak van a legmélyebb kapcsolata a mai közönséggel.

– A zenekar 1995-ben jöttt először Szerbiába. Már akkor hihetetlen energiát mutattak nekünk, és ez most tovább folytatódik – hangsúlyozta Kovačević.

A The Prodigy mellett a Skrillex, a Viagra Boys és a Cockney Rejects is az első 23 fellépő között szerepel a 2023-as EXIT Fesztiválon, amelyet július 6. és 9. között tartanak, a megszokott helyen, a Péterváradi várban.