2024. március 19., kedd

Az ünnepek varázsa

Szép Vajdaság! – A Magyar Szó fotópályázatának 13. fordulója

Az adventi hetekben a rohanó mindennapok közepette, észrevétlenül ugyan, ám mindannyiunk tudatában felcsillannak az ünnepre való hangolódás kezdeti szikrái. Karácsony felé közeledve szívünket mindinkább betölti az örömteli várakozás tüze, és a több héten át tartó izgatott készülődés végén gyermeki lelkülettel állunk a karácsonyfa előtt, a fényektől elhomályosított tekintetünk a múltba kalauzolja gondolatainkat, vissza, valahova a gondtalan gyermekkor idilli szentestéihez.

Szép Vajdaság! fotópályázatunk 13. fordulóját ezúttal, a fenti gondolatoktól vezérelve, Az ünnepek varázsa címmel hirdetjük meg, és olyan alkotásokat várunk a pályázóktól, amelyek bemutatják az ünnepi időszaknak azokat a varázslatos jellemzőit, amelyek a vajdasági magyarság mindennapjaiban megmutatkoznak, a kezdeti adventi hangolódástól, a várakozással teli heteken át egészen az ünnep eljöveteléig, a karácsonyi időszak fénypontjának megéléséig.

Arra biztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy egy-egy fotóval örökítsék meg azokat a mindennapi mozzanatokat, készülődéseket, emlékeket, amelyek Önöknek az ünnepek varázsát jelentik, legyen az az adventi gyertyagyújtás, az ünnepkörhöz kapcsolódó népi hagyományok ápolására irányuló közösségi tevékenységek bemutatása, egy pillanatkép a konyhából, ahol épp a jellegzetes karácsonyi ételek, sütemények készülnek, szeretettel átitatott légkör, nagy ölelések, illetve egyéb különlegességek, amelyek az Önök számára meghatározzák ezt a csodálatos időszakot.

A pályázatra 2022. december 19-ig küldhetik be a fotókat a szepvajdasag@magyarszo.rs e-mail-címre. Az eredményhirdetésre december 20-án, kedden 20 órakor kerül sor a Magyar Szó honlapján és Facebook-oldalán.

A pályázat különlegessége továbbra is az, hogy a nyereményeket vajdasági magyar termelők és vállalkozók biztosítják. A legszebb fotókért járó jutalom ezúttal egy varázslatos karácsonyi fotózás Ótos Annabella újvidéki fotóművész ünnepi díszbe öltöztetett műtermében, egy kézműves szappanokból és natúr kozmetikumokból összeállított ajándékcsomag Vass Edit, a zentai Clary natúr kozmetikumok vállalkozás megálmodójától, valamint egy téli hangulatot idéző díszkoszorú Pupavac Erzsi munkatársnőnk egyedi kézműves alkotásainak kínálatából.

Ahogyan azt már megszokhatták, a nyertes fotó egy hétig a Magyar Szó Facebook-oldalának borítóképe lesz.

A fényképeket szakmai zsűri értékeli majd, amelynek tagjai Molnár Edvárd és Ótos András fotósok, valamint Máriás Endre főszerkesztő-helyettes lesznek

Pályázatunkra amatőr fotósok olyan munkáit várjuk, amelyek még nem részesültek elismerésben, díjazásban. Egy jelentkező legfeljebb három fotóval vehet részt a pályázaton. Fontos, hogy minden fotónál tüntessék fel, Vajdaság mely településén készült a kép, valamint a fotó készítőjének a nevét, lakhelyét és elérhetőségként a telefonszámát.

Arra kérjük a pályázókat, hogy kizárólag olyan fotókat küldjenek be, amelyeken kifejezésre jutnak azok a részletek, amelyek egyértelműen szemléltetik az ünnepek varázsát és éreztetik, hogy a vajdasági magyar közösség tagjai körében milyen fontos, meghatározó szerepet tölt be a karácsonyi ünnepkör. Azokat a fotókat, amelyek nem az adott pályázati kör témájához kapcsolódnak, a zsűri az elbíráláskor nem veszi figyelembe.

Mindenkinek sok szerencsét kívánunk!