2024. április 24., szerda

Új trafóállomás a vízgyárban

Csütörtökre virradó éjjel ivóvíz nélkül maradt több városnegyed

A Városi Vízművekből közölték, hogy a Vodovod 2 jelzésű trafóállomáson végzett rekonstrukciós munkálatok a terv szerint, jó ütemben folytak, és hogy tegnap hajnali 6 óra körül véget értek.

A trafóállomás felújítása elkerülhetetlen beruházásnak bizonyult a limáni vízgyár stabil villanyáram-ellátásának tekintetében. A munkálatokat azért ütemezték az őszi-téli hónapokra, mert ilyenkor a legkisebb a vízfogyasztás, a munkások igyekeztek az éjjeli órákban dolgozni.

vikns.rs

vikns.rs

Szerdán egész nap a mišeluki víztartály csatlakoztatását készítették elő a vízművek dolgozói, felkészültek a zökkenőmentes átkapcsolódásra, arra azonban nem számítottak, hogy szerdán este váratlanul megnövekszik a fogyasztás.

Emiatt rövid időre ivóvíz nélkül maradtak egyes városnegyedek, az előállt helyzetből reggelre már a legtöbb fogyasztó nem tapasztalt semmit. Egyes helyeken tegnap még ingadozott a nyomás a rendszerben, de estig a városban mindenhol a megszokott módon történt az ivóvízellátás. A Városi Vízművek illetékesei megköszönik a polgárok megértését és türelmét.

Nyitókép: vikns.rs