2024. április 25., csütörtök

Az ünnepekre hangolódva

Karácsonyi vásárt tartottak az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában

Mikulás-parti elnevezéssel karácsonyi kirakodóvásárt tartottak kedden késő délután az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola tornatermében. A rendezvényen az alsós diákok a saját maguk által készített kézműves termékekkel várták a vásárlókat, a diákparlament tagjait pedig a teafőzéssel és a palacsintasütéssel bízták meg.

– Iskolánkban régóta hagyomány a Mikulás-várás, viszont ezt a vásárt tavaly rendeztük meg először. Mivel jó híre ment, és remek hangulatban telt, úgy döntöttünk, hogy az idén sem hagyjuk ki. Már hetek óta készültünk erre a napra, a gyerekek nagy lelkesedéssel készítettek különböző fenyődíszeket, adventi koszorúkat, mézeskalácsokat természetesen a szülők segítségével, amit ezúton is köszönünk nekik. Az idén csatlakoztak hozzánk az ovisok is, valamint néhány felsős tanuló, emellett a helyi Katicabogár Gyermekkórus szórakoztatja a közönséget. Mindeközben minden gyermek lefényképezkedhetett a Mikulással – fogalmazott Kovács Csilla, az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola tanítónője, a rendezvény egyik szervezője.

Az ünnepekre való készülődést és a karácsonyi hangulatot kivétel nélkül szeretik a gyerekek.

– Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon szép dolog, hogy valamit közösen el tudunk adni a barátnőmmel. A tervek szerint veszünk majd palacsintát, és megnézzük, hogy mit árulnak a többiek – mondta Mester Izabella, az iskola ötödikes tanulója.

– Mézeskalácsot készítettünk. Pontosan nem tudjuk, hogy mennyit, de nagyon sokat – közölte Brusznyai Réka ötödikes tanuló.

– Adventi koszorúkat és képeslapokat csináltam. Azért jó ez a rendezvény, mert nagyon sok a program, van, aki a palacsintát süti, van, aki a teát főzi – mondta Bulatović Blanka, az iskola ötödikes diákja.

A múlt évi vásárban összegyűjtött pénzből az iskola új labdákat vásárolt. Az idén is az intézmény fejlesztésére fordítják majd a bevételt.

Nyitókép: Kancsár Izabella felvétele