2024. április 25., csütörtök

Móka és sport

Kishegyes községben háromállomásos sportvetélkedőt tartanak a gyerekek számára

Kishegyes Község Sportszövetsége az idén is megszervezte azt a községi sportrendezvényt, amely a község mindhárom települését érinti. A cél megmozgatni a gyerekeket, és megkedveltetni velük a sporttevékenységeket.

Sándor István, Kishegyes község alpolgármestere arról számolt be lapunknak, hogy az első vetélkedőn mintegy száz gyermek vett részt.

– Az önkormányzat a községi sportszövetségen keresztül már több éve támogatja a gyermek-sportvetélkedő szervezését Kishegyes községben. Általában az év végére, decemberre szokott esni ennek a rendezvénynek a megrendezése. Az idén az elmúlt szombaton tartották a sportvetélkedő első körét Kishegyesen az általános iskola tornatermében. Ez a vetélkedő úgy néz ki, hogy különböző akadálypályákat kell teljesíteniük a gyerekeknek, ügyességi és labdajátékokkal megfűszerezve. Az akadálypályát a tornateremben szerelik fel, amelyeken a különböző korcsoportú gyerekek megmutatják ügyességüket, gyorsaságukat és rátermettségüket. A kishegyesi óvodákból 25 gyermek vett részt a versenyen, az általános iskolából pedig több mint 70 kisdiák, elsőtől ötödik osztályig. Ez azt jelenti, hogy mintegy 100 gyerek vett részt ezen az megmérettetésen – számolt be az alpolgármester, majd azzal folytatta, hogy a gyerekek sikeresen teljesítették az akadálypályákat, és ami még fontosabb: jól érezték magukat. A vetélkedőn való részvételért oklevelet és érmet kaptak, s a szervezők üdítőről is gondoskodtak.

A rendezvény az előttünk álló hétvégén folytatódni fog, a szeghegyi iskola tornaterme ad neki helyet – mondta el Sándor, majd arról is szólt, hogy rá egy hétre a bácsfeketehegyi iskola sportcsarnokában is meg fogják tartani.

– A másik két település gyermekeinek is lehetőségük fog nyílni erre a közös szórakozásra, örömszerzésre, illetve játékos erőfelmérőre. Kishegyes esetében azt láttam, hogy évről évre hasonló a létszám, vagy talán még egy kicsit növekszik is. Fontos, hogy a gyerekek együtt nevetnek, jól érzik magukat, és mindenki örül a sikernek. Mivel mindenki érmet is kap, ezért emlékezni is fognak rá, és a következő évben is részt fognak venni rajta. Nekünk az a célunk, hogy minél több gyermek részt vegyen ezen a rendezvényen, kikapcsolódjanak, örüljenek és mosolyogjanak – fogalmazott az alpolgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy az önkormányzat nagyon fontosnak tartja a gyermekek sportolási lehetőségeit, ezért a sportvetélkedő szervezése mellett számos más módon támogatja a gyerekek, fiatalok sportolását. Legyen szó egyéni vagy csoportos sportról, minden fiatal tehetség számíthat az önkormányzatra – mondta Sándor István.

Nyitókép: Izgalmas akadálypályát kellett teljesíteniük a gyerekeknek