2024. március 28., csütörtök
NBA

Hiányoztak a büntetők

Már harmadszor csapott össze a szezonban a Denver és a Dallas, az egymás elleni mérleg pedig 2:1-re a texasi gárda javára billent át. A liga két húzóneve, Nikola Jokić (19-8-8) és Luka Dončić (22-10-12) egyaránt szoros fogást kapott a rivális védelmétől, így nem is tudtak túl nagyot parádézni, bár a szlovén tripla dupláig jutott. A találkozón többnyire a Mavericks járt élen, de nem volt képes jelentős előnyt kialakítani, így a győzelemről az utolsó másodpercek thrillere döntött. Az egypontosoknál mindkét oldalon többen is hibáztak, egyszer a Joker is pontatlan volt a büntetővonalról 12 másodperccel a dudaszó előtt, és bár nem ez volt a meccs utolsó mozzanata, szerepe volt a hazai vereségben. A győztes részéről Tim Hardaway Jr. (29), a denveriek közül Aaron Gordon (27) számolt a legtöbb pontig.

Dončić kemény védekezést kapott a denveriektől (Fotó: Beta/AP)

Dončić kemény védekezést kapott a denveriektől (Fotó: Beta/AP)

Nem csak Denverben játszottak főszerepet a régiónkbeli játékosok. Miamiban meglepetésre győzött a keleti sereghajtók közé tartozó Detroit, amelynek soraiból Bojan Bogdanović kimagaslóan a legtöbb pontot szerezte, a kiváló horvát dobó kilenc felemelt hárompontosából hét a helyére került, és összesen 31 pontig számlált. A Heatnél csereként szállt be és 9 percet játszhatott az újonc Nikola Jović, ezalatt 5 pontot szerzett. A nap legjobb egyéni produkcióját Donovan Mitchell (43) szállította a Cleveland Lakers elleni győzelmén. A találkozóról túl korán szállt ki a Los Angeles-iek sztárcentere, Anthony Davis influenzatünetekkel. LeBron James legjobb vendégként 21 pontot szerzett.

NBA, alapszakasz: Cleveland–LA Lakers 116:102, Miami–Detroit 96:116, Denver–Dallas 115:116. Eurokupa, 7. forduló, A csoport: Bourg–Prometej 77:77, h. u. 92:85, Venezia–Bursaspor 78:65, Cedevita Olimpija–Ulm 108:78. B csoport: Promitheas–London 67:77.

Nyitókép: Dončić kemény védekezést kapott a denveriektől (Fotó: Beta/AP)