2024. április 19., péntek

Ötvenkétmillió önfoglalkoztatásra

Az önkormányzat serkenti a munkanélküliek vállalkozási készségét

Milan Đurić polgármester és Milorad Radojević, a városi gazdasági tanács tagja tegnap az Újvidéki Vásár Master Központjában ünnepélyesen átadta a szerződéseket az önkormányzat által meghirdetett, önfoglalkoztatási pályázat nyerteseinek.

A személyenként 400 ezer dináros összeget a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat újvidéki nyilvántartásában szereplő 130 munkanélküli személy vehette át.

A polgármester ez alkalommal elmondta, hogy az utóbbi tíz évben a városi önkormányzat aktívan ösztönzi a polgárok önfoglalkoztatását, többek között a városi gazdasági igazgatósággal együtt, amely pályázatokon keresztül igyekszik anyagi támogatást nyújtani a munkanélküli polgároknak, és rávenni őket arra, hogy találjanak munkát maguknak.

Az önfoglalkoztatás Újvidéken leginkább kézműipari tevékenységet jelent (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

Az önfoglalkoztatás Újvidéken leginkább kézműipari tevékenységet jelent (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

– Ebbéli tevékenységünkben a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat újvidéki, kihelyezett fiókja is partnerként támogat bennünket, evvel a szervezettel már évek óta sikeresen megvalósítjuk a foglalkoztatási programjainkat. Évről évre növekszik az erre szánt támogatások összege, az idén rekordnagyságot ért el, ugyanis csaknem 52 millió dinárt sikerült elkülönítenünk. Jövőre a Foglalkoztatási Akcióterv megvalósítására 203 millió dináros anyagi keretet szeretnénk biztosítani, amely által vezető pozíciót tölthetünk be az országban az erre a célra szánt költségvetés tekintetében – hangsúlyozta Milan Đurić.

A polgármester felszólította a vállalkozókat, hogy a továbbiakban is folytassák a pályázást a támogatásokra, és hogy ezáltal bővítsék üzleti tevékenységüket.

Nyitókép: Az önfoglalkoztatás Újvidéken leginkább kézműipari tevékenységet jelent (Fotó: Dávid Csilla felvétele)