2024. április 19., péntek

Elhunyt Nick Bollettieri

Két héttel azután, hogy tévesnek bizonyult halálhíre körbejárta a világot, 91 éves korában valóban elhunyt a legendás teniszedző, Nick Bollettieri, aki 1978-ban hozta létre a világ első teniszakadémiáját Floridában, ahol az évek során többek között olyan neves sportolókkal dolgozott együtt, mint Serena és Venus Williams, Martina Hingis, Andre Agassi, Boris Becker, Jim Courier, Marcelo Rios, Marija Sarapova vagy éppen Szeles Mónika. Utóbbival kapcsolatban egy korábbi interjúban elmondta, ugyan háromszor is elvált miatta, de egy cseppet sem bánta, hiszen Szeles elhivatottságánál komolyabbat még sohasem tapasztalt korábban. Mónika számára az edzés és a fejlődés mindennél előrébb való volt, ami edzője részéről is megért minden áldozatot.

Bollettieri két éve komoly betegséggel küzdött, de tűfóbiája miatt nem volt hajlandó orvosi segítséget igénybe venni. Sokan a tenisz atyjaként emlegetik, hiszen létesítményében gyökereiben változtatta meg és forradalmasította a teniszezők képzésének módszertanát.

Amikor 2014-ben Newportban Nick Bollettierit beválasztották a Hírességek Csarnokába, Szeles Mónika segítette fel rá a zakót (Fotó: Beta/AP)

Amikor 2014-ben Newportban Nick Bollettierit beválasztották a Hírességek Csarnokába, Szeles Mónika segítette fel rá a zakót (Fotó: Beta/AP)

Babos és Kiki újra együtt

Babos Tímea és Kiki Mladenović, akik a 2018–20-as időszakban négy Grand Slam-tornát (2-2 Australian Open és Roland Garros) és két évzáró mestertornát nyertek meg női párosban, az e heti, Dubajban folyó 100 ezres ITF-tornán újra együtt indulnak párosban. A két klasszis természetesen első kiemelt, és egyelőre még ismeretlen, hogy csak erre az alkalomra fogtak össze ismét, vagy pedig a bő két éve megszakított közös játékuknak a jövőben folytatása következik-e.

DUBAJ. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Babos–Jakupović 3:6, 6:4, 6:1, Shneider–Szabanin 6:3, 6:2.

Nyitókép: Amikor 2014-ben Newportban Nick Bollettierit beválasztották a Hírességek Csarnokába, Szeles Mónika segítette fel rá a zakót (Fotó: Beta/AP)