2023. február 8., szerda

Sikertelen fegyveres rablás Szenttamáson

Az elárusító hölgy ellenállást tanúsított, a rabló elmenekült

Üres kézzel távozott a rabló, aki ma este 18 óra tájban késsel rontott be a szenttamási Unčić városrészben lévő BIS vegyeskereskedésbe és követelte a bevételt, ugyanis az elárusító hölgy ellenállást tanúsított és nekiment az álarcos támadónak.

A helyszínen megtudtuk, az eset mindössze néhány pillanat alatt játszódott le. Az arcát és testét eltakaró rabló nagyobb késsel a kezében bement az üzletbe, mire az ott dolgozó hölgy kijött a pult mögül és nekiment. A támadó hadonászni kezdett a késsel, de az elárusító hölgy nem ijedt meg, mire a rabló kirohant a boltból és a sötétben elszaladt.

A biztonsági kamera felvételei

A biztonsági kamera felvételei

Egy hónap alatt ez volt a harmadik rablótámadás ebben az üzletben, a támadók minden alkalommal pénzt követeltek.

Az üzlet biztonsági kamerái rögzítették az esetet, így jól látható, hogy az üzlet előtt a támadó nem volt egyedül. Alapos a gyanú, hogy a rablási kísérlethez egy harmadik személynek is köze van, aki kicsit távolabb valószínűleg „őrködött”.

A biztonsági kamera felvételei

A biztonsági kamera felvételei

A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőket.

A helyszínen azt is megtudtuk, hogy elkapták a kiskorú fiatalembert, az előző rablási kísérletek gyanúsítottját, aki ugyanezt az üzletet két alkalommal is megpróbálta kirabolni.

Nyitókép: A biztonsági kamera felvételei