2024. április 25., csütörtök
BÁCSKOSSUTHFALVA

A népzene vonzásában

Csonka Ferenc és zenekara koncertezett

Lélekemelő és igényes népzenei koncertet adott, majd táncházba hívta a jelenlevőket Csonka Ferenc és zenekara a zsúfolásig megtelt Echo Gyermek- és Ifjúsági Központban.

Magyarországi és erdélyi hangszeres és énekes örökségünk hagyományos zenekari összeállásban csendült fel. A hegedű, a brácsa, a nagybőgő és a cimbalom húrjait a zenekar vezetője mellett Cseszák Zsombor, Kelemen Zsolt, Borsodi Árpád szólaltatta meg, illetve Dudás Kata énekelt. Csonka Ferenc tapasztalata szerint a közönség igen kedveli a táncházmozgalom alapját képező erdélyi autentikus magyar népzenét, amelynek gyökerei akár a barokk kort megelőző időszakra is visszanyúlhatnak.

A koncertkörutat a Csoóri Sándor Alap támogatásával szervezték meg, a bácskossuthfalvi fellépés előtt a produkciót a kúlai közönség is élvezhette, ezen a hétvégén pedig Zentára érkezik a zenekar. A koncert alkalmat adott a helyi Ady Endre Művelődési Központ mézeskalács-készítő és kézimunka-szakosztályának az eladással egybekötött bemutatkozó karácsonyi kiállításra is.