2023. február 4., szombat

Városi támogatás szegényeknek

Stanko Ljubičić, a polgármesteri munkatevékenységben segédkező önkormányzati tisztségviselő hétfőn ott volt a Vöröskereszt péterváradi raktárában, ahol kiosztották a segélycsomagokat a rászoruló családoknak.

A támogatást a szegénység közvetlen ellenszereként elképzelt projekt keretében osztották ki, az önkormányzat és a Vöröskereszt hagyományosan jó együttműködésének köszönhetően. – A szervezet önkénteseinek gratulálok december 5-e, az önkéntesek nemzetközi napja alkalmából, önkormányzatunk nevében köszönetet mondok nekik mindazért, amit az elmúlt időszakban tettek segítségre szoruló polgártársainkért. Önkéntesek nélkül a Vöröskereszt sem létezhetne, külön köszönet a járvány ideje alatt tett erőfeszítéseikért – emlékeztetett a polgármester munkatársa.

Dragan Lazić, a Vöröskereszt városi szervezetének titkára köszönetet mondott a város hathatós segítségéért, az önkormányzatnak köszönhetően tegnap 1200 élelmiszercsomagot és ugyanennyi tisztálkodási csomagot oszthattak szét. Ez mellett a rászorulók hazavihettek 600 köbméter tűzifát, nagyjából 2500 újvidéki családnak könnyítettek a sorsán. Az év végén 1200 szegény gyermek kap majd Vöröskereszt-télapócsomagot.

Nyitókép: Önkéntesek nélkül a Vöröskereszt sem létezhetne (Fotó: novisad.rs)