2024. március 29., péntek

Több személyt letartóztattak 26,5 tonna napraforgó eltulajdonítása miatt Nagybecskereken

A nagybecskereki rendőrség tagjai az alapfokú ügyész rendelete értelmében több személyt letartóztattak 26,5 tonna napraforgó lopása miatt, amit egy nagybecskereki vállalat tárolójából tulajdonítottak el – írja a Vajdasági RTV.

A rendőrség őrizetbe vette az újvidéki N. G.-t (35), az Újvidék környékén élő M. Š.-t (36) és J. T.-t (27), a Zombor környékén élő V. Ž.-t (32), és G. R.-t (51) Belgrád környékéről

Az ügyészség rendelete értelmében a rendőrség letartóztatta a nagybecskerek környéki illetőségű A. R.-t (43) és S. R.-t (34) is, akiket rejtegetéssel gyanúsítanak.

A gyanú szerint N. G. egy áruszállítással foglalkozó vállalat felelős személye, négy sofőrrel, M. Š, V. Ž, J. T. és G. R.-el együtt előzetes megbeszélés alapján egy nagybecskereki vállalat raktárából két nap alatt 26,5 tonna napraforgót tulajdonítottak el, amelynek értéke mintegy 1 millió 700 ezer dinárt tesz ki.

A gyanú szerint a napraforgó mérése közben, egy rejtett elektronikus berendezés segítségével sikerült elérniük, hogy a súlymérő kevesebb értéket mutasson ki.

A napraforgót a nagybecskerek környéki illetőségű A. R. és S. R. adták át, akik egy másik gazdasági társaságnak adták el a terményt, habár tudták, hogy az lopott.

A gyanúsítottakat 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, majd bűnvádi feljelentés mellett a nagybecskereki Alapfokú Ügyészség elé kerülnek.

Nyitókép: Pixabay