2024. április 25., csütörtök

Hullámhegyek, hullámvölgyek

Úgy tűnik, a szerb csapatok az idei Euroliga-szezonban csak sorozatokban tudnak „gondolkodni”. A Crvena zvezda tegnap hárommeccses győzelmi szériával a tarsolyában fogadta a Bolognát, míg a Partizan egy korábbi hasonló sorozat után immár egymás után harmadszor maradt alul. Belgrádban a Valencia bizonyult jobbnak hosszabbításban, Željko Obradović fiai a változatos forgatókönyvű meccsen kilenccel is vezettek, a hajrában mégis nekik kellett döntetlenre menteniük (84:84), a ráadásban viszont a spanyol gárda játszott pontosabban (96:100). A szerb csapat legjobbja a 22 pontos francia Mathias Lessort volt, a győztesnél a kubai Jasiel Rivero számlált ugyaneddig.

A Partizan a sorrendben harmadik vereséggel eltávolodott a legjobb nyolc csapat mezőnyétől (Fotó: Beta)

A Partizan a sorrendben harmadik vereséggel eltávolodott a legjobb nyolc csapat mezőnyétől (Fotó: Beta)

Említést érdemel még Vasilije Micić remek találkozója az Olimpiakosz elleni győzelem alkalmával. Az Efes szerb irányítója 18 ponttal, illetve 9-9 lepattanóval és assziszttal nagyon közel járt az Euroligában rendkívül ritkának számító tripla duplához.

A tengerentúlon egyetlen meccset játszottak tegnap hajnalban, Luka Dončić Dallasa Detroitban nagy hajrával, az utolsó percekben 9 pontos hátrányról felállva hosszabításra mentett, amiben viszont a Pistons bizonyult jobbnak. A hős a francia Killian Hayes lett, aki rövid idő alatt két hárompontossal döntötte el a meccset. Dončić 35 ponttal, a Detroit legjobbja, a horvát Bojan Bogdanović pedig 30 ponttal zárt.

NBA, alapszakasz: Detroit–Dallas 117:117, h. u. 131:125. Euroliga, 11. forduló: Alba–Barcelona 86:88, Efes–Olimpiakosz 82:71, Asvel–Monaco 75:84, Baskonia–Milano 78:62, Partizan–Valencia 84:84, h. u. 96:100. Az élcsoport: Fenerbahçe (–1) 18, Barcelona és Monaco 16, Real Madrid (–1) és Olimpiakosz 14 pont stb.

Nyitókép: A Partizan a sorrendben harmadik vereséggel eltávolodott a legjobb nyolc csapat mezőnyétől (Fotó: Beta)