2023. február 9., csütörtök

„Imádkozz a Királyért”

Pelé betegségét már nem kezelik, csupán állapotjavító kezeléseket kap

Kylian Mbappé, a világbajnoki mezőny legértékesebb játékosa szombaton szép gesztust tett, „Imádkozz a Királyért” – írta a közösségi médiában. Brazíliai hírek szerint Pelé, a háromszoros világbajnok állapota valamelyest javult az elmúlt 24 órában, noha a helyzet még mindig nagyon súlyos. Mint ismeretes, szombaton járta be a világot a Sao Paolo brazil hírportál híre, miszerint a vastagbélrákkal kezelt brazil legenda szervezete nem reagál a kiújult daganatos betegsége miatt alkalmazott terápiára. Ezért betegségét már nem kezelik, csupán állapotjavító kezeléseket kap palliatív eljárás keretében. A 82 éves, háromszoros világbajnok brazil sportolót vastagbélrákkal diagnosztizálták és operálták tavaly szeptemberben, de áttétek jelentkeztek a testében. Pelét a héten ismét kórházba szállították, ugyanis duzzanatok jelentek meg a testén, légúti fertőzést kapott, állapota tovább romlott.

A szurkolók a brazilok pénteki mérkőzésén egy óriási transzparenssel kívántak jobbulást a futball királyának, Dohában az egyik torony világító fényreklámja ugyanezt az üzenetet közvetítette. A világ aggódik Peléért. Mbabbé üzent, Jürgen Klinsmann, Niclas Otamendi, Harry Kane és még jó néhány sztár írt bátorító sorokat vagy, mondott bátorító mondatokat.

Pelé az Instagramon üzent: „Barátaim, szeretnék mindenkit megnyugtatni. Erős vagyok, reményteljes. Szeretnék köszönetet mondani az egész orvosi és ápolói csapatnak az ellátásért, amit kaptam. Nagyon hiszek Istenben, és minden szeretetüzenet, amit tőletek kapok a világ minden tájáról, feltölt energiával. Ahogyan Brazíliát is nézni, a világbajnokságon!”

Nyitókép: CNN