2024. április 19., péntek

Rangos elismerés a Vajdaság Erdői Közvállalatnak

A Felső-Duna Mente Természetvédelmi Rezervátum elnyerte a fenntartható turimzus terén elért eredményekért az Európa Diploma címet a következő ötéves időszakra. A megtisztelő díjat pénteken Carol Ritchie ügyvezető igazgató adta át az Europark Szövetség nevében Kókai Rolandnak, a Vajdaság Erdői Közvállalat igazgatójának a brüsszeli Európa Parlamentben. Deli Andor európai parlamenti képviselő az elsők között gratulált a közvállalat igazgatójának e rangos elismeréshez.

A Vajdaság Erdői Közvállalat már 2013-ban a fenntartható turizmus megvalósítását tűzte ki célul,  folyamatosan figyelmet fordítva erre a területre. Ezért 2014 és 2019 között a vállalat a turisztikai szolgáltatások színvonalának javításán tevékenykedett. Folyamatosan dolgozott azon, hogy felhívja a figyelmet a védett területek megőrzésének fontosságára.

Kókai Roland (balról) és Deli Andor

Kókai Roland (balról) és Deli Andor

E sikernek köszönhetően a Felső-Duna Mente Természetvédelmi Rezervátum és a Vajdaság Erdői Közvállalat is felismerhetővé vált a turisztikai piacon, és felkerült a világszerte elismert védett területek térképére, amelyen olyan területek is helyet kaptak mint a franciaországi Provence, Anglia, Spanyolország és Olaszország parkjai.