2024. április 19., péntek
FÉRFI BL

Egy új edző villámgyors hatása

A férfi BL-ben idáig csak egy győzelmet szerző Zagreb már a múlt héten is alaposan megdolgoztatta a csoportot vezető Veszprémet, az e heti visszavágón pedig jött is a meglepetés, a csapat hazai pályán le is tudta győzni az elitliga élvonalába tartozó magyar együttest. A horvátok a mérkőzés végén tudtak meglépni, és sorozatban öt góllal kényelmes előnyt alakítottak ki. A Zagreb váratlan feltámadására legalább részben magyarázat lehet, hogy a csapat irányítását két hete Slavko Goluža vette át, egy egykori kiváló horvát válogatott, aki 19 éve egy szezont a Veszprémben is eltöltött, a jelek szerint pedig szélsebesen tudta ráncba szedni a gárdát. Az A csoportban a vereség révén a magyar csapat el is vesztette az első helyet a PSG-vel szemben. A B-ben eközben a Szeged idegenben is fölényes, nyolcgólos győzelmet aratott a Celje felett, ezzel megerősítve pozícióját a csoport továbbjutóhelyein.

Eredmények, 8. forduló, A csoport: GOG–PSG 35:40, Zagreb–Veszprém 29:26. B csoport: Celje–Szeged 28:36, Elverum–Kielce 26:27, Barcelona–Kiel 26:24.

Itt említjük meg, hogy tegnaptól a szegedi csapat új néven szerepel, OTP Bank-Pick Szegedként. „Bár új néven folytatjuk a működésünket, a klub tradicionális értékei nem változnak, így a címerünk is változatlan marad” – mondta el a névváltoztatás kapcsán Szűcs Ernő Péter, a klub elnöke.